Αντίδραση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δ.Ιωαννιτών για τον αποκλεισμό μαθητή ΕΠΑΛ από τις πανελλαδικές..

Μαθητής ΕΠΑΛ της πόλης των Ιωαννίνων αποκλείστηκε από τις πανελλαδικές   επειδή στο α΄ τετράμηνο, σε ένα μάθημα είχε βαθμό κάτω από τη βάση. 
Ο αποκλεισμός  του στηρίζεται σε   πρόσφατη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Κατά το παρελθόν, οι μαθητές δεν αποκλείονταν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μπορούσαν να δώσουν το μάθημα που η βαθμολογία ήταν κάτω από τη βάση, τον Σεπτέμβριο.
Τόσο ο μαθητής όσο και οι γονείς του αιφνιδιάστηκαν καθώς δεν  ήταν προετοιμασμένοι γι αυτή την ενέργεια καθώς  η Διεύθυνση του σχολείου τους διαβεβαίωνε ότι δεν υφίσταται κώλυμα.
Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών με σχετική ανακοίνωση   εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της  και ζητά από το Υπουργείο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και να λειτουργήσουν διευκολυντικά  καθώς η σχολική χρονιά  κύλησε με πρωτόγνωρες δυσκολίες  στερώντας από τον μαθητή  τη δυνατότητα να βελτιώσει τη βαθμολογία του .
Αναλυτικά η ανακοίνωση  αναφέρει:

"Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ.Ιωαννιτών  εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της  για τον αποκλεισμό μαθητή Γ’  Λυκείου ΕΠΑΛ της πόλης μας από τις πανελλαδικές εξετάσεις ,  επειδή στο α΄ τετράμηνο, σε ένα μάθημα είχε βαθμό κάτω από τη βάση. Ο αποκλεισμός στηρίζεται σε   πρόσφατη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Κατά το παρελθόν, οι μαθητές δεν αποκλείονταν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μπορούσαν να δώσουν το μάθημα που η βαθμολογία ήταν κάτω από τη βάση, τον Σεπτέμβριο.
 Η σχολική κοινότητα, ο ίδιος ο μαθητής και η οικογένειά του αιφνιδιάστηκαν από την ενέργεια αυτή, επειδή δεν ήταν προετοιμασμένοι γι αυτή την εξέλιξη, καθώς η Διεύθυνση του σχολείου τους διαβεβαίωνε ότι δεν υφίσταται κώλυμα.
Επιπλέον δεν πάρθηκε καθόλου υπόψη ότι, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της καρντίνας και το σταμάτημα της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας σχεδόν σε όλο το β’τετράμηνο, αλλά και της ακύρωσης των ενδοσχολικών εξετάσεων, δεν δόθηκε η δυνατότητα στον μαθητή να βελτιώσει τον βαθμό του.
Είναι απαράδεκτο,  να αποκλείονται μαθητές από τις εξετάσεις και από το σχεδιασμό του μέλλοντός τους, από αδυναμίες  του εκπαιδευτικού μας συστήματος και  από τέτοιου είδους διοικητικές ενέργειες που δεν σταθμίζουν τις επιπτώσεις στη ζωή των νέων ανθρώπων. 
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ηπείρου) να δείξουν την ευαισθησία που απαιτείται. Χωρίς καμιά καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία των μαθητών και των γονέων τους, καθώς επίσης το γεγονός ότι φέτος η χρονιά κύλησε με πρωτόγνωρες δυσκολίες, να λειτουργήσουν διευκολυντικά κι όχι εκδικητικά, επιτρέποντας  στον μαθητή -και σε κάθε μαθητή- να συμμετάσχει κανονικά στις Πανελλαδικές εξετάσεις και ακολούθως ή με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς να εξεταστεί στο σχολικό μάθημα που υστέρησε, ώστε να κριθεί προακτέος ή όχι."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]