ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πόσο ασφαλής είναι ο αέρας που αναπνέουμε στο αεροπλάνο;



Όλα τα αεροσκάφη που έχουν σχεδιαστεί μετά το 1985 διαθέτουν πρότυπα φίλτρα ιδανικής απόδοσης (HEPA), τα οποία είναι τοποθετημένα στο σύστημα επανακυκλοφορίας του αέρα. Τα φίλτρα HEPA είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για την απομάκρυνση σκόνης και ρύπων του ατμοσφαιρικού αέρα, όπως σταγονίδια, βακτήρια και μεγάλα μικρόβια. Η συνήθης διάρκεια ζωής των φίλτρων αυτών αντιστοιχεί περίπου 12 και 18 μήνες λειτουργίας. Η αποτελεσματικότητα δεν μειώνεται κατά τη λειτουργία, υπό την προϋπόθεση ότι τα εξαρτήματα αντικαθίστανται κατά τα απαιτούμενα χρονικά διαστήματα.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης, υπάρχει συνεχής εισαγωγή φρέσκου αέρα στο θάλαμο. Ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους, ο συνολικός όγκος του αέρα στο θάλαμο ανανεώνεται κάθε δύο λεπτά. Η ανακύκλωση του αέρα βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων από το σύστημα κλιματισμού. Τα μέτρα που έχουν εφαρμοσθεί από τους ευρωπαίους κατασκευαστές αεροσκαφών δείχνουν ότι στο έδαφος ο ανακυκλωμένος αέρας είναι καθαρότερος από τον αέρα του περιβάλλοντος.Η χρήση φίλτρων HEPA και κυκλοφορίας αέρα από πάνω προς τα κάτω διασφαλίζει ότι οι καμπίνες των αεροσκαφών συνεχίζουν να είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν.

Σύμφωνα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως απόσταση «άμεσης επαφής» σε αεροπλάνο ορίζεται η απόσταση δύο σειρών καθισμάτων. Ωστόσο αυτός δεν είναι ο μόνος χώρος αλληλεπίδρασης στο αεροσκάφος, αφού πολλοί επιβάτες χρησιμοποιούν εν πτήσει την τουαλέτα.Τα ποσοστά μετάδοσης σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι τα ίδια με οποιοδήποτε άλλο δημόσιο χώρο που οι άνθρωποι είναι κοντά ο ένας στον άλλο όπως στο τρένο, στο λεωφορείο ή στο θέατρο Ουσιαστικά εάν περιορίσουμε  τις μετακινήσεις μας μέσα στο αεροπλάνο, διατηρήσουμε μια «απόσταση ασφαλείας» από τους συνεπιβάτες μας και προνοήσουμε ο προσωπικός μας χώρος μέσα στη καμπίνα να είναι είναι καθαρός τότε το ταξίδι μας θα είναι σίγουρα ασφαλέστερο. 

Στο video animation που έδωσε στη δημοσιότητα η Airbus, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα πώς ο αέρας της καμπίνας διατηρείται καθαρός από βακτήρια και ιούς καθώς ρέει μέσα και έξω από τα αεροσκάφη.
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]