Συνάντηση Δημάρχου Αρταίων με Υφυπουργό Παιδείας, κα. Σοφία Ζαχαράκη.



Στο επίκεντρο της συνάντησης η στέγαση του Μουσικού Σχολείου και τα τέσσερα νέα Νηπιαγωγεία σε Καμπή, Καλαμιά, Γραμμενίτσα και Αγίους Αναργύρους.
Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Σοφία Ζαχαράκη, στην Αθήνα, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Κώστα Χαρακλιά.
«Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Θέσαμε στην κα. Ζαχαράκη βασικές προτεραιότητες του Δήμου μας, που αφορούν τις σχολικές υποδομές και το Υπουργείο μπορεί να δώσει άμεσα λύσεις ώστε να προχωρήσουμε και να επιλύσουμε πολύ σημαντικά θέματα για την Άρτα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και κατέληξε «Περιμένουμε αυτό το καλό κλίμα να μεταφραστεί και σε συγκεκριμένες προτάσεις. Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και όχι από τις προθέσεις μας ». 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων, στις επικείμενες χρηματοδοτήσεις και συγκεκριμένα αναφέρθηκαν :
Στην στέγαση του Μουσικού Σχολείου και τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν,
Στις νέες εγκαταστάσεις σε (4) νηπιαγωγεία σε Καμπή, Καλαμιά, Γραμμενίτσα και Αγίους Αναργύρους,
Σε επιπλέον χρηματοδότηση για συντήρηση και προμήθεια εξοπλισμού για τις σχολικές μονάδες του Δήμου,
Και στην ανανέωση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών και την  πληρωμή  για τις επιπλέον εργασίες  (κοινόχρηστοι χώροι, τουαλέτες).
Τέλος ο Δήμαρχος, ενημέρωσε την κα. Ζαχαράκη, για τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, για τις ενέργειες που πραγματοποίησε ο Δήμος, με τον κ. Τσιρογιάννη, να αναφέρει ότι « Ο Δήμος όλο το διάστημα της πανδημίας έδρασε έγκαιρα, δεν εφησύχασε και πραγματοποίησε συνεχόμενες και επαναληπτικές απολυμάνσεις. Όσο αναφορά τι σχολικές μονάδες, εκτός από την προμήθεια σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, τακτικές απολυμάνσεις και σχολαστικό καθαρισμό από το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, διαθέσαμε στους μαθητές, που οι οικογένειές τους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα,tablet, προκειμένου να παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω της τηλεεκπαίδευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]