Η Ένωση Γονέων Δήμου Ιωαννιτών...καταγγέλλει τη ακύρωση συμμετοχής μαθητή στις Πανελλαδικές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ 3ου ΕΠΑΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ανάλγητη και εκδικητική στάση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ακύρωσε τη συμμετοχή μαθητή του 3ου ΕΠΑΛ Ιωαννίνων στις Πανελλαδικές εξετάσεις επειδή είχε σε ένα μάθημα βαθμό κάτω από τη βάση.
Για το ζήτημα αυτό είχαμε τοποθετηθεί με ανακοίνωσή μας πριν λίγες μέρες και αναμέναμε ότι από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα υπήρχε μια στοιχειώδης ευαισθησία ώστε να αναιρέσει (έστω για τη φετινή χρονιά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας) την σχετική απαράδεκτη εγκύκλιο που είχε αποστείλει στις αρχές Ιουνίου.
Αποδεικνύεται όμως στην πράξη, ότι   για την  κυβέρνηση και την Yπουργό Παιδείας της «αριστείας», που μόλις πριν λίγες μέρες ψήφισαν ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο με μόνους τους συμμάχους τους μεγαλοσχολάχες και μεγαλοφροντιστηριούχους, τα παιδιά των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών  δεν έχουν θέση στο «σχολείο» τους. 
Επιδεικτικά και προκλητικά έκλεισαν τα μάτια τους στον τεράστιο αγώνα, τις θυσίες  και τις στερήσεις της οικογένειας του μαθητή, για να μπορέσει να τελειώσει το ΕΠΑΛ, να του εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές μέλλον.
Δεν πήραν καν υπόψη τους το γεγονός ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της καρντίνας που επέφερε το σταμάτημα της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας σχεδόν σε όλο το β’τετράμηνο, αλλά και την ακύρωση των ενδοσχολικών εξετάσεων, δεν δόθηκε η παραμικρή δυνατότητα στον μαθητή να βελτιώσει τον βαθμό του.
Εξάντλησαν την αυστηρότητά τους σε ένα νέο παιδί διαλύοντας τα όνειρα και τα ζωή του.

Σοβαρές ευθύνες για τα όσα συνέβησαν με τον συγκεκριμένο μαθητή έχει  διεύθυνση του σχολείου  και  η εκπαιδευτικός που δίδασκε το μάθημα, καθώς παραγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς, δεν επέδειξαν μια στοιχειώδη επιείκεια στην αξιολόγηση του μαθητή. Σίγουρα το θέμα δεν θα είχε πάρει τέτοια διάσταση αν το σχολείο το χειρίζονταν με παιδαγωγικό τρόπο.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της πόλης και κάθε γονέα ξεχωριστά να καταδικάσουν την ακύρωση τα συμμετοχής στις εξετάσεις του μαθητή του 3ου ΕΠΑΛ, στηρίζοντας τον αγώνα της οικογένειάς του.
  
Να διεκδικήσουμε  όλοι μαζί:
Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.
Να καταργηθεί η συγκεκριμένη απαράδεκτη εγκύκλιος που αποκλείει μαθητές από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που μετατρέπουν  το σχολείο σε μια εξοντωτική «εξεταστική αρένα» και τη ζωή του μαθητή, λάστιχο. 

Αγαπητοί γονείς
Ο,τι έγινε με τον συγκεκριμένο μαθητή μπορεί να γίνει και στο παιδί μας. Φτάνει πια. Δεν μπορεί οι οικογένειες που ματώνουν  για να μορφώσουν τα παιδιά τους, να πληρώνουν διαρκώς  τις ελλείψεις και τις ατέλειες του εκπαιδευτικού συστήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]