Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Καταδικάζουμε την εκδίωξη και τις εξώσεις προσφύγων από δομές και διαμερίσματα


Ο ξεριζωμός δεν έχει τελειωμό. Ο πόλεμος και οι αντιθέσεις για το μοίρασμα του πλούτου και των αγορών γεννά τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Το βάρβαρο σύστημα στέλνει ξανά στο δρόμο και την ανέχεια, προχωρά σε εξώσεις χιλιάδων προσφύγων από τις δομές και τα διαμερίσματα που διαμένουν.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας τη νομοθεσία και της προηγούμενης κυβέρνησης, προχωράει στην απαράδεκτη εκδίωξη χιλιάδων – 11.000 έως 15.000 – προσφύγων, μεταξύ αυτών οικογενειών και παιδιών, από δομές φιλοξενίας, ανάμεσα σε αυτές διαμερίσματα σχετικών προγραμμάτων. Χρησιμοποιούν τη δικαιολογία ότι ελευθερώνουν θέσεις για «περαιτέρω αποσυμφόρηση των νησιών» λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την ΕΕ και τις Ελληνικές κυβερνήσεις με βάση τη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, τον κανονισμό Δουβλίνου κ.α. Διακόπτουν ακόμα και αυτό το ελάχιστο χρηματικό μηνιαίο βοήθημα των 90 ευρώ, ενώ από              1-9-2020 οι όποιες προπληρωμένες κάρτες των αιτούντων άσυλο θα μπορούν να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για αγορές κι όχι για ανάληψη μετρητών. 
Μεγάλες είναι οι ευθύνες και της ΕΕ, δεδομένου ότι η κυβέρνηση στηρίζει την προκλητική αυτή απόφαση στο ότι τα ευρωενωσιακά κονδύλια αφορούν αποκλειστικά αιτούντες άσυλο.
Η «έξωση» των προσφύγων γίνεται σε περίοδο που παραμένουν οι κίνδυνοι της πανδημίας και υποτίθεται ότι συνεχίζονται τα μέτρα φυσικής απόστασης και υγιεινής. Κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί όχι μόνο για τη στέγασή τους, αλλά και για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ένταξη στην εργασία κλπ., προδιαγράφοντας τραγικές συνέπειες στη ζωή τους.
Κανένας πρόσφυγας, που έχει πάρει άσυλο, να μη πεταχτεί στο δρόμο και να παραταθεί το πρόγραμμα στέγασης των προσφύγων σε διαμερίσματα.
Άμεση διευκόλυνση όσων παίρνουν άσυλο για να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους.
Για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από το κράτος, κι όχι από τις ΜΚΟ, για τη χάραξη σχεδιασμένης και καθολικής ένταξής τους στην εργασία και την κοινωνία, με την εξατομικευμένη στήριξη των προσφύγων και των οικογένειών τους, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας, παίρνοντας υπόψη το επάγγελμα και τις γνώσεις τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας να ορθώσουμε τοίχος, να σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι στις οικογένειες, τους πρόσφυγες και τα προσφυγόπουλα της πόλης μας. Τα προσφυγόπουλα διώχνονται και από τα σχολεία, τους συμμαθητές και φίλους τους, δηλαδή τα δικά μας παιδιά.
Άμεσα καταγγέλλουμε οποιαδήποτε έξωση στο τηλ. του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Παίρνουμε άμεσα μέτρα στήριξης, αλληλεγγύης και κινητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]