Ιωάννινα:Καταγγελία Ταξικής Πορείας :Σωματεία όπλα των εργαζομένων ....όχι παραμάγαζα...

Τη Δευτέρα 22/6, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων (ΠΑΜΕ), ενημέρωσε τηλεφωνικά εργαζόμενο γραμμένο στο σωματείο, πως αποφασίστηκε από το ΔΣ να μεταγραφεί σε άλλο σωματείο. Στην άρνηση του εργαζόμενου, του ανακοινώθηκε πως εκεί ανήκει πλέον με βάση τους καταλόγους.
Αρχικά, μπορεί και να μπαίναμε στη συζήτηση αυτή (που ανήκει ποίος) και γενικά ίσως έως και να συμφωνούσαμε. Αν δεν υπήρχαν όμως δεδομένα. Δεδομένα που υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Διότι οι υπεύθυνοι του ΠΑΜΕ είναι αυτοί, γράφουν στο σ. Οικοδόμων μηχανικούς και συνταξιούχους. Είναι αυτοί που γράφουν τους εργάτες της Ανακύκλωσης στο σ. Εμποροϋπαλλήλων. Που εντάσσουν  στο σ. Εμποροϋπαλλήλων και τους ντελιβεράδες, αλλά ακόμη και μη εργαζόμενους φοιτητές. Ότι βολεύει το ΠΑΜΕ και τους σχεδιασμούς του λοιπόν. Χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά. Ενδιαφέρον θα είχε, να δει κάποιος αυτούς τους καταλόγους των μελών κάποτε!
 Το ΠΑΜΕ στοχεύει στον έλεγχο και την ιδιοποίηση των σωματείων και όχι στην οργάνωση των εργαζομένων και των αγώνων τους. Αγώνων που είναι αναγκαίοι να δώσουν άμεσα οι εργαζόμενοι. Τώρα που καλούνται να πληρώσουν την κρίση. Που πρέπει να αντιμετωπίσουν την αντεργατική ''επιδημία'' νόμων της κυβέρνησης ΝΔ, που γιγαντώνουν την επισφαλή - ελαστική εργασία. Δίνουν αέρα στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, τις απολύσεις  και την ανεργία. Χτυπάνε τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Θα περίμενε κανείς, γενικές συνελεύσεις, οργάνωση της Αντίστασης, της Διεκδίκησης.
 Η  ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις. Τέτοια εμπόδια οι εργαζόμενοι θα τα αντιμετωπίσουν και θα τα απαντήσουν. Και θα είναι τα σωματεία τους, πραγματικά όπλα στην πάλη τους ενάντια στην εκμετάλλευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]