ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Λούρος Πρεβέζης: Εκπαιδευόμενος στη ΚΑΡΠΑ και AED επανέφερε στη ζωή πολίτη

Το πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση κοινού, αποδείχθηκε σήμερα στο Λούρο Πρέβεζας. Κατά τις πρωινές ώρες ενήλικας κατέρρευσε στην πλατεία του χωριού ανάμεσα σε πολλούς συμπολίτες μας. Πολλοί έτρεξαν για να δούνε τι συμβαίνει και η βοήθεια που πρόσφεραν χωρίς να έχουν κάποια εκπαίδευση ήταν άλλοι να τον χτυπούν σφαλιάρες και άλλοι να του ρίχνουν νερό, χωρίς φυσικά κάποιο αποτέλεσμα.

Εκείνη τη στιγμή έτυχε να περνά από το σημείο ο κύριος Μπρούβας Ταξιάρχης ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στην βασική υποστήριξη ζωής (BLS). Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του και ακολουθώντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο, πλησίασε με ασφάλεια, απομάκρυνε τους παρευρισκόμενους και αναγνώρισε ότι ο ασθενής έχει υποστεί καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Αμέσως κάλεσε το ΕΚΑΒ και έστειλε έναν από τους παρευρισκόμενους να του φέρουν τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή από την πλατεία του χωριού. Ο κύριος Μπρούβας ξεκίνησε άμεσα ΚΑΡΠΑ, σύνδεσε τον AED και ακολουθώντας της οδηγίες του, κατάφερε μετά από 3 κύκλους ΚΑΡΠΑ να αναγνωριστεί απινιδώσιμος ρυθμός. Φυσικά χορηγήθηκε απινίδωση και ο ασθενής ανέκτησε καρδιοαναπνευστική λειτουργία.

Την ίδια στιγμή έφτασε και σταθμός του ΕΚΑΒ όπου διακόμισε των ασθενή στο ΓΝ Πρέβεζας. Συγχαρητήρια στον κύριο Μπρούβα ο οποίος έκανε άψογα αυτό στο οποίο εκπαιδεύτηκε και εύχομαι ο ασθενής να αναρρώσει πλήρως να επιστρέψει στην καθημερινότητα και κοντά στους δικούς του ανθρώπους.

Οι εκπαιδευτικές ομάδες του ΕΚΑΒ σε όλη την χώρα έχουν την διάθεση και θέληση να εκπαιδεύσουν όσους περισσότερους πολίτες μπορούν. Δεν θα κουραστούμε ποτέ να το κάνουμε αυτό γιατί και εμείς άνθρωποι ήμαστε και κάποια στιγμή ίσως χρειαστούμε και εμείς την βοήθεια κάποιου που είναι εκπαιδευμένος σωστά στην βασική υποστήριξη ζωής.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΉΣ ΕΚΑΒ ΠΛΙΟΥΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]