ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αποζημίωση ύψους 534 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες για το Μάιο

Η καταβολή της αποζημίωσης υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 200.000 επαγγελματίες με το κόστος να ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ.
Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες, που παρέμειναν κλειστοί τον μήνα Μάιο και η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ αναμένεται άμεσα. Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν έκτακτη ενίσχυση 18 ευρώ για κάθε ημέρα που παρέμειναν κλειστοί από την 1η Μαΐου και μετά, επομένως όσοι έμειναν κλειστοί ολόκληρο το μήνα θα εισπράξουν 534 ευρώ.

Η καταβολή της αποζημίωσης υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 200.000 επαγγελματίες ενώ το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ. Αρχικά σε δηλώσεις τους κυβερνητικοί αξιωματούχοι άφηνα να εννοηθεί ότι δικαιούχοι των 534 ευρώ θα είναι όσοι έλαβαν τα 800 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ωστόσο οι αποφάσεις που είχαν δημοσιευθεί έως τώρα αφορούσαν μόνο τους εργαζομένους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης.  

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε πως «ανοίγει αυτές τις ημέρες η πλατφόρμα, υπογράψαμε την ΚΥΑ μέσα στον Σαββατοκύριακο, για το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ήταν κλειστοί τον μήνα Μάιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]