ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επιφυλακτικοί οι δάσκαλοι για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων


Όπως σημειώνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, υπάρχουν ακόμα αρκετά ζητήματα να λυθούν για να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία. 

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κίκινης υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» ανέφερε ότι αυτοί που θα αποφασίσουν για το άνοιγμα των σχολείων θα είναι οι ειδικοί.

«Εμείς έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον ΕΟΔΥ, με το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εσωτερικών για τα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων, πχ στον τομέα της καθαριότητας» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, συμπληρώνοντας ότι η πλειοψηφία των απασχολούμενων στην καθαριότητα των σχολείων έχει επικεντρωθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

«Είναι αναγκαία η συνεχής απολύμανση και καθαριότητα για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων» συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να καθοριστούν οι κανόνες μεταφοράς των μαθητών στην περιφέρεια.  

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να αποφασιστεί τι θα γίνει με τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, καθώς το υπουργείο αναφέρει ότι ο ανώτερος αριθμός μαθητών θα είναι 15 ανά τάξη, ωστόσο με τα δεδομένα που υπάρχουν θα πρέπει να μπουν 10 μαθητές ανά τάξη. «Συνεπώς το τμήμα θα πρέπει να σπάσει σε τρεις τάξεις» σημείωσε ο κ. Κίκινης, υπογραμμίζοντας ότι ο δάσκαλος δεν μπορεί να βρίσκεται μακριά από τα παιδιά. 

«Πρέπει να γίνει συζήτηση για όλα τα ζητήματα γιατί στο τέλος οι λεπτομέρειες θα πέσουν στην πλάτη των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με προβλήματα που δεν θα μπορούν να λύσουν»  κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΟΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]