Επεκτείνεται για το Μάιο η έκπτωση στις εμπρόθεσμες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών προς την εφορία

Από την έκπτωση εξαιρούνται οι οφειλές από ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης
Την επέκταση και για το Μάιο της έκπτωσης 25% σε εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών προς την εφορία του μηνός Μαΐου 2020 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Βουλή στο πλαίσιο επικύρωσης των ΠΝΠ.

H έκπτωση παρέχεται σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω του κορωνοϊού και αφορά τις εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών και δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση με ημερομηνία υποχρέωσης καταβολής εντός του μηνός Μαΐου 2020.

Εξαιρούνται από την έκπτωση 25% οι οφειλές από ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης/διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, καθώς και οφειλές που προέρχονται από ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων και χρέη υπέρ αλλοδαπού Δημοσίου.

Επίσης με την τροπολογία:

- Επεκτείνεται και για το μήνα Μάιο η μείωση κατά 40% του μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και των μισθώσεων κύριας κατοικίας και μισθώσεων εξαρτημένων μελών -φοιτητών για εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Με τη διάταξη διευκρινίζεται ότι η έκπτωση του ενοικίου καταλαμβάνει ρητά και τις περιπτώσεις όπου μισθωτής δεν είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος στις επιχειρήσεις, αλλά και ο/η σύζυγος ή το έτερο μέρος συμφώνου συμβίωσης του εργαζομένου.

- Η έκπτωση ενοικίου 40% του ενοικίου εφαρμόζεται για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για τους ναυτικούς των οποίων η σύμβαση ναυτολόγησης τελεί σε αναστολή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]