Ψυχρό μέτωπο θα προκαλέσει βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

 Meteo.gr:Ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια θα κινηθεί νότια και θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού το διήμερο Τετάρτης 06/05 και Πέμπτης 07/05, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Όμως, η μεταβολή αυτή θα είναι πρόσκαιρη, αφού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 07/05, σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, την Τετάρτη 06/05, από τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και στη Θράκη, οι οποίες βαθμιαία θα επηρεάσουν τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και μετά το απόγευμα το Βόρειο Αιγαίο (Χάρτης 1).

Τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 07/05, τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όμως θα είναι εξασθενημένα και θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, ενώ θα έχουν σταματήσει στα βόρεια. Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 07/05, γρήγορα οι βροχές θα σταματήσουν και στα κεντρικά, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές, προβλέπονται στην Πελοπόννησο. Τέλος, μετά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη (Χάρτης 1).   

Χάρτης 1. Τα αναμενόμενα αθροιστικά ύψη βροχής το διήμερο Τετάρτης 06/05 και Πέμπτης 07/05, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τοπικά έντονα φαινόμενα.





Παράλληλα, πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Πέμπτη 07/05 στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου σε σχέση με τα επίπεδα της Τετάρτης 06/05 θα είναι έως και 6 βαθμούς χαμηλότερη στα κεντρικά τμήματα, όπως εμφανίζεται στο Χάρτη 2, με τη μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 20-21 βαθμούς Κελσίου.
Χάρτης 2. Η διαφορά της μέγιστης θερμοκρασίας μεταξύ της Τετάρτης 06/05 και της Πέμπτης 07/05/2020. Με κόκκινες αποχρώσεις παρουσιάζονται οι περιοχές όπου αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ με μπλε αποχρώσεις οι περιοχές όπου αναμένεται πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]