ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μέχρι πότε θα έχουν καθοριστεί οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης

Θα δοθεί πρόσθετος εξωτερικός χώρος για τραπεζοκαθίσματα εκεί που είναι εφικτό είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Έως το τέλος της εβδομάδας, το πολύ μέσα στην επόμενη, θα έχουν καθοριστεί οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, είπε σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1 και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι θα δοθεί πρόσθετος εξωτερικός χώρος για τραπεζοκαθίσματα εκεί που είναι εφικτό, χωρίς οι καταστηματάρχες να πληρώσουν επιπλέον δημοτικά τέλη. Ο όρος που τίθεται είναι να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα για να παραχωρηθεί πρόσθετος χώρος, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν σε μείωση των τελών, στα συγκεκριμένα καταστήματα, έως και 50%.

Για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης πριν την 1η Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Μακάρι να τα καταφέρουμε να ανοίξουν και πριν την 1η Ιουνίου, εμείς θα το θέλαμε και νωρίτερα, αν φυσικά πάνε όλα καλά μέσα στον Μάιο και μηδενιστεί ο αριθμός των κρουσμάτων, γιατί αυτός είναι ο βασικός παράγοντας που καθοδηγεί τις αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων, υπό τον καθηγητή Τσιόδρα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Θα ήταν μεγάλη διευκόλυνση, όμως είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει το οικονομικό επιτελείο. Χθες, πάντως, δεν υπήρξε συζήτηση γι' αυτό το ζήτημα».



★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]