ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η αντιπολίτευση του Δήμου Κόνιτσας για την επιμονή της Δημοτικής Αρχής στις δια περιφοράς συνεδριάσεις

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»…
το τρις… άραγε πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί;
Δυστυχώς η εμμονή και η αμετακίνητη επιμονή του Δημάρχου, με την πλήρη στήριξη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να εξακολουθεί να διενεργεί τις συνεδριάσεις του ΔΣ με τη δια περιφοράς διαδικασία δεν επιδέχεται άλλη ερμηνεία από αυτή της πλήρους απαξίωσης του θεσμικού οργάνου. Αγνοεί επιδεικτικά, την επιλογή της τηλεδιάσκεψης, ακόμα και αυτής της φυσικής παρουσίας των Δημοτικών Συμβούλων κεκλεισμένων των θυρών, στην αίθουσα εκδηλώσεων, απαξιώνοντας τις εναλλακτικές προτάσεις της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ. Συνεχίζει να εξαντλεί στο έπακρο τη δυνατότητα που έχουν δώσει οι δοτές πλειοψηφίες Θεοδωρικάκου υποστηρίζοντας με σθένος το “δημαρχοκεντρικό” σύστημα που τόσο κατακεραύνωνε στο παρελθόν. 
Εξωθεί προφανώς, τη μετά κορωνοϊού εποχή, σε μια περίοδο ακυβερνησίας, έλλειψης ελέγχου και συμμετοχικότητας, καθότι αποκλείει κάθε σύγκλιση και σύνθεση απόψεων κατά τη λήψη αποφάσεων. Θέτουμε προ των ευθυνών της ολόκληρη τη Δημοτική ομάδα της διοικούσας παράταξης όπως και τους εξωθεσμικούς “συμβουλάτορες” και “χειροκροτητές” που στηρίζουν μια τέτοια επιλογή διοίκησης, επευφημούν και ανέχονται συμπεριφορές και μοντέλα διοίκησης που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, τακτικές που εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα και αποτελούν εξαργύρωση προεκλογικών επιταγών και δεσμεύσεων.
Πρακτικές ασυδοσίας και σκοταδισμού εμείς δε θα τις ανεχτούμε. Δεν μπορεί πλέον κανείς να αγνοεί τέτοιου είδους ενέργειες και γεγονότα στο όνομα της φερόμενης περιόδου χάριτος, διότι παρήλθε προ πολλού και κυρίως δεν εκτιμήθηκε δεόντως.
Η θέση κάθε Δημοτικού Συμβούλου είναι θέση που προέκυψε από τη λαϊκή βούληση και του δόθηκε με την εντολή να πράξει τα μέγιστα για την δίκαιη διοίκηση, την στόχευση της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου και την ευημερία των πολιτών, μέσω της κατάθεσης της άποψής του και των προτάσεών του από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η θέση του αιρετού Δημοτικού Συμβούλου δε θα επιτρέψουμε να απαξιωθεί από καμιά μειοψηφική διοίκηση και ως Δημοκρατικός θεσμός να εμπαίζεται απροκάλυπτα.

Για τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας
“Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ”

Η Δημοτική Ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]