ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στ.Πέτσας:Η επιστροφή στη νέα κανονικότητα μοιάζει με έξοδο από τον λαβύρινθο....

Στην σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα αναφέρθηκε νωρίτερα κατά την ενημέρωση πολιτικών  συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας .
Όπως είπε χαρακτηριστικά:
"Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα καθώςη επιστροφή στη νέα κανονικότητα μοιάζει με έξοδο από τον λαβύρινθο.
Όλοι μας πρέπει να ακολουθήσουμε ευλαβικά τον μίτο της Αριάδνης και να βγούμε ασφαλείς από τον λαβύρινθο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οφείλουμε να ακούμε τους ειδικούς ,θα ήταν άλλωστε άδικο να χαθούν όσα πετύχαμε με θυσίες τους προηγούμενους μήνες .Ξέρουμε ότι η πορεία στη "γέφυρα" που άνοιξε σήμερα θα αξιολογείται καθημερινά.Κάθε σχέδιο όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός υπόκειται σε βελτιώσεις ή και αναθεωρήσεις  ανάλογα με τις εξελίξεις .
Σε κάθε περίπτωση θα πηγαίνουμε ,σταδιακά ,προσεκτικά και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.Στην πορεία αυτή θα μας συντροφεύουν μέτρα προστασίας αναγκαία για να μένουμε ασφαλείς ,συχνό και σχολαστικό πλύσιμο χεριών ,αποφυγή αγγίγματος στο πρόσωπο ,τήρηση αποστάσεων ,χρήση μάσκας  όπου αυτό είναι απαραίτητο και φυσικά παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με τον γιατρό μας με το πρώτο σύμπτωμα .

Σε κάθε περίπτωση κλειδί για την επιτυχία θα είναι η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα ,η πειθαρχία  και η εμπιστοσύνη στις υποδείξεις των ειδικών .
Σε ότι αφορά το σύστημα Υγείας στόχος είναι αφενός  να παραμείνει σε πλήρη ετοιμότητα για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό  και  αφετέρου να επιστρέψει σταδιακά  σε κανονικούς ρυθμούς .
Τα νοσοκομεία ξεκινούν σταδιακά από σήμερα να επανέρχονται στην κανονική λειτουργία τους με την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών ιατρείων.
Από σήμερα ξεκινά και η λειτουργία των πρώτων κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών [...] Για τη λειτουργία τους θα προσληφθούν σταδιακά 1100 άτομα σε όλη την επικράτεια ."
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ,Πέτσας εγκαινιάζεται επίσης νέος τρόπος επικοινωνίας των πολιτών με το Δημόσιο ,το "ψηφιακό  γκισέ"στο Gov.gr
Μέσω αυτού όπως είπε ο  πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τη  συγκεκριμένη υπηρεσία που χρειάζεται ,θα κάνει τηλεδιάσκεψη με υπάλληλο και εκείνος θα μπορεί να εκδίδει ψηφιακά και να αποστέλλει ηλεκτρονικά το ζητούμενο πιστοποιητικό .
Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο βίντεο που ακολουθεί .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]