Ιωάννινα:Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία


Το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων επισκέφθηκαν το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα με αφορμή την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. 
Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει προχωρήσει σε απολύμανση όλων των σχολικών συγκροτημάτων ενώ έχει εφοδιάσει τα σχολεία με αντισηπτικά και μάσκες.
Έχει ληφθεί μέριμνα για τον καθαρισμό δύο φορές την ημέρα, πρωί και μεσημέρι, ώστε να υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες υγιεινής κι ασφάλειας για τους μαθητές.
Στο 7ο Λύκειο ο δήμαρχος μίλησε με τον Διευθυντή του σχολείου, τους καθηγητές και τους μαθητές.
Απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε την ανάγκη να τηρούν τα μέτρα προστασίας, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών και τις αποστάσεις ώστε «όλοι μαζί να καταφέρουμε στο τέλος να νικήσουμε την πανδημία».
«Μας ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί ομαλά η σχολική χρονιά και να εξελιχθούν χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις που αποτελούν ορόσημο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Νομίζω ότι με τη δική μας βοήθεια και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας θα πάμε πολύ καλά. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος που έχουν οι καθαρίστριες τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω. Πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος,
Ανέφερε ότι είναι ορθή η απόφαση για επαναλειτουργία των σχολείων καθώς πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό.
«Πρέπει να επανέλθουμε σταδιακά, σε όλα τα επίπεδα, στην ομαλότητα. Τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν με τα νέα μέτρα, η οικονομία πρέπει να ξεκινήσει και να οργανώσουμε το σύστημα υγείας έτσι ώστε να αντέξει ωσότου βρεθεί μία οριστική λύση είτε με θεραπεία είτε με εμβόλιο», κατέληξε ο Δήμαρχος.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκαν στη συνέχεια το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων όπου με πρωτοβουλία του σχολείου έχουν κατασκευαστεί τρισδιάστατα πόμολα για την καλύτερη προστασία των παιδιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]