ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σάλος με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης και τον κορωνοϊό


Σάλος προκλήθηκε από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο που ανέφεραν ότι ξεκινά εμβολιασμός κατά του κοροναϊού με εμβόλιο που χρησιμοποιείται για τη φυματίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr στο υπουργείο Υγείας ήταν έξαλλοι με τα δημοσιεύματα αυτά τα οποία καλλιεργούσαν προσδοκίες που δεν στηρίζονται σε καμιά επιστημονική αναφορά, ούτε φυσικά στον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων που ενεπλάκη με αυτή την ιστορία.Σάλος προκλήθηκε από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο που ανέφεραν ότι ξεκινά εμβολιασμός κατά του κοροναϊού με εμβόλιο που χρησιμοποιείται για τη φυματίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr στο υπουργείο Υγείας ήταν έξαλλοι με τα δημοσιεύματα αυτά τα οποία καλλιεργούσαν προσδοκίες που δεν στηρίζονται σε καμιά επιστημονική αναφορά, ούτε φυσικά στον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων που ενεπλάκη με αυτή την ιστορία.Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν αυτό το πράγμα. Εκτός από αυτό υπάρχουν και κάποια άλλα εμβόλια τα οποία αναφέρεται ότι μπορούν να προσθέτουν στην ανοσολογική απάντηση του οργανισμού, όλα όμως είναι στα πλαίσια υποθέσεων και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ακόμα».

Εξέφρασε, ωστόσο, την άποψη πως όταν βγει το νέο εμβόλιο για την εποχική γρίπη θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι –ακόμη και παιδιά– ώστε να μην υπάρξει συνδυασμός γρίπης και κορονοϊού.

«Θεωρώ ότι με το που θα βγει το εμβόλιο της γρίπης θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να μην έχουμε συνδυασμό γρίπης και κορονοϊού. Όλοι, οι πάντες άνω των 6 ετών, θα πρέπει να εμβολιαστούν για γρίπη για να μην έχουμε συνδυαστική λοίμωξη και από γρίπη και από κορονοϊό» υπογράμμισε.

Σε κάθε περίπτωση τα δημοσιεύματα που συνέδεαν το εμβόλιο κατά της φυματίωσης με την καταπολέμηση του κοροναϊού, δεν ευσταθούν επιστημονικά.

Μπορεί να ξεκινά ο εμβολιασμός για τη φυματίωση, όμως, αυτό δεν μπορεί να σχετίζεται με την πανδημία και να καλλιεργούνται ελπίδες στον πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]