Είναι υπαρκτή η υγειονομική ασφάλεια σε ένα πολύπλοκο εσωτερικό περιβάλλον;

Είναι υπαρκτή η υγειονομική ασφάλεια σε ένα πολύπλοκο εσωτερικό περιβάλλον;

Αν ο στόχος των προγραμμάτων σας είναι η διασφάλιση της υγειονομικής ασφάλειας των φιλοξενούμενων – ταξιδευτών, ίσως να  χρειάζονται ποιο αυστηρά πρωτόκολλα!!!


Όταν η υγειονομική ασφάλεια των πολιτών αποτελεί µια από τις βασικότερες πτυχές της δημόσιας υγείας τους, τότε θα πρέπει µε διαφανή τρόπο να είναι ενήμεροι, πολύ δε περισσότερο οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Η  αναγκαιότητα άμεσης προεργασίας ή /και αποκατάστασης , (πριν ή/και μετά από κάθε εφαρμογή απολύμανσης ),  με τον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό των Bio –εφαρμογών,  για την εφαρμογή μεθόδων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, σε συνδυασμό με μια επί τόπου χημική οξείδωση (ISCO) καταλυτικής διεργασίας για υψηλή απόδοση –χωρίς υπολειμματικότητα– στην σημερινή εποχή κρίνεται απαραίτητη.

Η άμεση εφαρμογή αποκατάστασης είναι πλέον επιτακτική ανάγκη  ως  ‘’ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων μέτρων’’ για την κάλυψη των αναγκών  κατ΄ όγκο στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων  από ‘’το άγνωστο” του κορωνοϊού COVID-19 , άλλα και την αποκατάσταση  της επιμόλυνσης  από τον τρόπο αλληλεπίδρασης  των ‘’ αναδυόμενων χημικών κοκτέιλ ’’ , διότι με την εισπνοή δεν μπορεί να αποκλειστεί το αποτέλεσμα πρόκλησης ‘’ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων’’, τα οποία μπορούν να συνδεθούν άμεσα ή/και έμμεσα σε μια σύγχρονη κοινωνία,  µε τις Λοιμώξεις στην Δημόσια Υγεία.

Μεγάλη προσοχή στις εφαρμογές και τον τρόπο αποκατάστασης των χώρων. Κάποιοι μεταφράζουν κατά το δοκούν –το τι εννοείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. , ως τα αυστηρότερα μέτρα υλοποίησης του ολοκληρωμένου προγράμματος για τον καθαρισμό-απολύμανση, με τις μεμονωμένες εφαρμογές σε εσωτερικό χώρο.

Αν και ο καθαρισμός δεν κατατάσσεται συνήθως στις μεθόδους απολύμανσης , αποτελεί χωρίς αμφιβολία µια ‘’μορφή απολύμανσης’’ , καθόσον µε τον καθαρισμό μειώνεται ‘’το μικροβιακό φορτίο’’ μιας επιφάνειας. Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό από όλους μας , ότι η σχολαστική καθαριότητα- ενδελεχής απορρύπανση, το πλύσιμο και η εξυγίανση αντικειμένων, επιφανειών αλλά και εναλλακτικός αερισμός ή/και η αφύγρανση με καθαρισμό του όγκου (m³) ενός χώρου, δεν αντικαθιστούν τις μεθόδους απολύμανσης, όπως και οι μέθοδοι απολύμανσης , εξυγίανσης , εναλλακτικού αερισμού ή/και αφύγρανσης με καθαρισμό δεν αντικαθιστούν, σχολαστική καθαριότητα- ενδελεχής απορρύπανση, πλύσιμο και αντικειμένων- επιφανειών αλλά και του όγκου (m³) ενός χώρου.

Για την επαναλειτουργία ενός χώρου, λόγο αναστολής πολύ δε περισσότερο σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, η εφαρμογή απολύμανσης στους  χώρους θα είναι μονό η αρχή. Η επαναχρησιμοποίηση του χώρου χρειάζεται επιπλέον, ενεργοποίηση του σχεδίου εφαρμογών αποκατάστασης εσωτερικών χώρων από ιδιαίτερα ‘’επικίνδυνες λοιμώξεις’’ . Ένα σχέδιο με ολοκληρωμένες τεχνολογικά μεθόδους επιχειρησιακής  αποκατάστασης (Trioxygen) , με την πρωτοποριακή μέθοδος της ‘‘Καταλυτικής Οζονοποίησης’’ , μια επί τόπου χημική οξείδωση (ISCO ), ως ‘’ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων μέτρων’’ για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων  από ‘’το άγνωστο του κορωνοϊού COVID-19 ”,  άλλα και από τα ‘’Ρυπογόνα χημικά κοκτέιλ’’ ., χωρίς την χρήση χημικών άλλα και χωρίς υπολειμματικότητα

Πριν από ‘’το άγνωστο του κορωνοϊού COVID-19 ”,

Οι επιστήμονες προειδοποιούσαν: Ανθεκτικού τύπου βακτήρια «φωλιάζουν» σε ξενοδοχεία.
Ένα μυστηριώδες μικρόβιο εξαπλώνεται «αθόρυβα» σε όλο τον κόσμο, από άγνωστη προέλευσή και  θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο,( Ενημερωτικά δημοσιεύματα)
Αναφερόμαστε και τότε στην αναβάθμιση του πολύπλοκου εσωτερικού περιβάλλοντος μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από την Ανθρώπινη Ευαισθησία της Εταιρικής Ευθύνης, κάθε επιχείρησης –εταιρίας, με σεβασμό στο κοινωνικό λειτούργημα που παρέχουν, όταν ανταποκρίνεται στις ξεκάθαρες απαιτήσεις των καταναλωτών.
Με ‘’το άγνωστο του κορωνοϊού COVID-19 ”,

Με Προϋποθέσεις οι Ολοκληρωμένες Εφαρμογές Απολύμανσης.
 Αν τα υγειονομικά πρωτοκολλά δεν είναι αυστηρά τότε το κόστος για τον ξενοδόχο θα είναι ποιο δαπανηρό.!!!!
Η μακροχρόνια έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση των εσωτερικών χώρων και οι αναδυόμενες λοιμώξεις .!
Κάποιοι Υπολογισμοί που δεν πρέπει να ξεχαστούν

Τι θα γίνει με το Κριτήριο 4.27 Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση ;
Όταν  κορωνοϊός σκοτώνεται  με την χρήση ατμού αν εκτεθεί επί ένα τέταρτο της ώρας περίπου σε 92 βαθμούς Κελσίου, πόσο θα αντέξουν τα αντικείμενα  και ποιο το κόστος αντικατάστασης τους από φθορά;
Τι θα γίνει με το ‘’επιμολυσμένο περιβάλλον’’ του δωματίου ;
Ποιο το κόστος  του κλειστού δωματίου πχ για 24 έως 72 ώρες;
Ποιο το κόστος  μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας αποκατάστασης  του δωματίου όταν υπάρξει κρούσμα Κορωνοιού ;
Μήπως το κόστος για την συμπληρωματική αγοράς του ολοκληρωμένου εξοπλισμού είναι πολύ μικρότερο από τα ημίμετρα ;
Εφαρμογές – βιοκτόνων απολυμαντικών – χωρίς αποκατάσταση -μήπως  είναι πιο επικίνδυνες από τον κορωνοιό;
Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ομοσπονδίες ,  ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail,  κ.λ.π

 Ένα βίντεο αναδεικνύει τις ‘’Δύσκολες εξισώσεις ‘’για την παροχή βέλτιστης υγειονομικής ασφάλειας στα Μ.Μ.Μ.

Πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο  vgenis@otenet.gr, ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Ιωάννης Βγενής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]