Καύσωνας:Θα σπάσουν τα ρεκόρ θερμοκρασίας του Μαΐου;

Meteo
:Εξαιρετικά θερμές συνθήκες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με το θερμόμετρο να αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα το Σαββατοκύριακο 16-17/05. Τέτοιες θερμοκρασίες θα αποτελέσουν ρεκόρ για τις τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες. Από τον πίνακα που ακολουθεί και συνοψίζει τις υψηλότερες μέγιστες που έχουν καταγραφεί σε επιλεγμένες περιοχές, προκύπτει ότι η υψηλότερη θερμοκρασία τον Μάιο σημειώθηκε στο Άργος και ήταν ίση με 40.2 βαθμούς, ενώ ακολουθούν η Λάρισα με 40 και η Λαμία με 39.6. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της θερμοκρασίας μέσα από το πυκνό του δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών και θα είναι σε θέση να ενημερώσει με ακρίβεια για τα νέα πιθανά ρεκόρ κατά τις επόμενες ημέρες.
Με δεδομένες τις υψηλές θερμοκρασίες και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στο κοινό σας προτρέπουμε να δείτε τις αναμενόμενες συνθήκες κολύμβησης στην ενότητα Χάρτης Παραλιών. Οι θερμοκρασίες της θάλασσας θα είναι κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 18 και 21 βαθμών Κελσίου, με τις υψηλότερες τιμές να εντοπίζονται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τις χαμηλότερες στο Βόρειο Αιγαίο και στη Θάλασσα των Κυθήρων, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί.
Τέλος οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χρήστο Πετρόπουλο για τη συνεισφορά του στον έλεγχο των κλιματικών δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]