ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κλοπή νερού στην περιοχή Αγ. Μαρίνας - Κρανούλας από μεγαλοεπιχειρηματία,καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων

Ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου της  25-5-2020 δια περιφοράς και πάλι, καλέσαμε τη Δημοτική Αρχή να αναβάλει αυτό και να το επανασυγκαλέσει τόσο τηρώντας τις προθεσμίες σύγκλησής του όσο και πραγματοποιώντας το δια ζώσης ακόμη και σε άλλο χώρο όπου θα διασφαλίζεται η προστασία της υγείας όλων ή τουλάχιστον με τηλεδιάσκεψη αφού υποτίθεται ότι τεχνολογικά έχει λύσει το ζήτημα.
Σε κάθε περίπτωση το εν λόγω δημοτικό συμβούλιο δεν περιλαμβάνει κανένα κατεπείγον θέμα, ούτε ιδιαίτερης σημασίας. Ακόμη και για το θέμα της στήριξης των φοιτητών των εστιών (κάρτα διαδρομών μμμ) δημιουργεί την εντύπωση του κατεπείγοντος και ότι σχετίζεται με την πανδημία, ενώ αποτελεί απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής που αποσπάστηκε κάτω από την πίεση των αγώνων των φοιτητών, και θα έπρεπε τουλάχιστον να αφορά ένα ακαδημαϊκό έτος και όχι την περίοδο που πρότεινε αρχικά, αφού το μισό διάστημα από την προτεινόμενη σύμβαση το Πανεπιστήμιο θα είναι κλειστό. Επομένως το έφερε με αυτό τον τρόπο όχι για να λύσετε ένα μείζον ζήτημα αυτό της κοστοβόρας μετακίνησης των φοιτητών των λαϊκών οικογενειών αλλά για να βγει από την υποχρέωση .
Πολλές φορές το τελευταίο δίμηνο ζητήσαμε τόσο εγγράφως όσο  και προφορικά να μην γίνει κατάχρηση της σχετικής  νομοθεσίας για την πανδημία και ότι σε αυτή τη διαδικασία δεν θα έχει την ανοχή μας.
Επιπλέον εξακολουθεί να μην απαντά και να μην φέρνει για συζήτηση ζητήματα όπως η κλοπή νερού στην περιοχή Αγ. Μαρίνας - Κρανούλας από μεγαλοεπιχειρηματία, όπως μας κατήγγειλαν κατ’ επανάληψη οι κάτοικοι (με λήψη μέτρων όπως η διακοπή της υδροδότησης με  κάθε πρόσφορο μέσο, καταλογισμός κλπ).
Τέλος δεδομένου ότι ήδη φαίνεται ότι η λειψυδρία θα αυξηθεί στις περιοχές Αγ. Μαρίνας -Κρύας το επόμενο διάστημα, ρωτήσαμε τη Δημοτική Αρχή τι μέτρα προτίθεται να πάρει για το μείζον αυτόν ζήτημα ,την ώρα που οι μεγάλες βιομηχανίες νερού κάνουν υπεράντληση υδάτων από τον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα, ενώ αντίθετα  οι κάτοικοι δεν έχουν  επάρκεια σε νερό και το πληρώνουν πανάκριβα, και προφανώς δεν είναι λύση να μην ποτίζουν τα χωράφια τους και τις καλλιέργειές τους. Άλλωστε όλοι οι Γιαννιώτες από τον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα έχουμε πρόσβαση στο νερό.
Το επόμενο διάστημα είναι δεδομένο ότι η δημοτική αρχή θα βάλει στο επίκεντρο την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους προκειμένου να παραδώσει υπηρεσίες- φιλέτα  που καλύπτουν βασικές λαϊκές ανάγκες,  καθαριότητα, οδοφωτισμός, νερό, ελεύθεροι χώροι. Ταυτόχρονα συνειδητά καλλιεργεί τη συναίνεση και την αποδοχή της αστικής πολιτικής ως μονοδρόμου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η συναίνεση της στην πολιτική για τις σχολικές καθαρίστριες στο άνοιγμα των σχολείων. Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες, τις διεκδικήσεις, τις πρακτικές προτάσεις που καταθέτουν εδώ και μέρες οι φορείς για το άνοιγμα των σχολείων και η Δημοτική Αρχή υπηρετεί την στάση της Κυβέρνησης με κάθε τρόπο.
Ταυτόχρονα πεισματικά αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τον κλάδο των μικρών επαγγελματιών επισιτισμού-  τουρισμού και τους εργαζόμενους σε αυτόν αλλά συγκροτεί παραεπιτροπές για τη στήριξη του μεγάλου ξενοδοχειακού κεφαλαίου. 
Ο γιαννιώτικος λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από αυτή την πολιτική. Πρέπει  να βάλει στο επίκεντρο της πάλης του να μην ξαναπληρώσει, να μην αποδεχτεί το μονόδρομο του όλοι πρέπει να μοιραστούμε τα βάρη, να οργανωθεί στα σωματεία, να οργανωθεί στις γειτονιές, να παλέψει για τις δικές του ανάγκες και όχι των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους και των κρατικών μηχανισμών τους. 
Ιωάννινα, 26-5-2020
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση 
Όλυ Τσουμάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]