ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Σ.Τσιόδρας για το εμβόλιο:"Κάποιες από τις προσπάθειες μπορούν να οδηγήσουν σε δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους"

Aναφερόμενος ο καθηγητής στις επιστημονικές εξελίξεις για τον ιό είπε μεταξύ άλλων  ότι τα εμβόλια είναι στο προσκήνιο της καθημερινής συζήτησης με περισσότερες από 100 ομάδες σε όλο τον κόσμο  οι οποίες έχουν ξεκινήσει τις μελέτες.

Οι μελέτες περιλαμβάνουν στρατηγική φάσης 1 και φάσης 2. Στη φάση 1 στρατηγική, έχουμε μελέτες οι οποίες αφορούν πληθυσμό εθελοντών οι οποίοι παίρνουν διαφορετικές δόσεις του εμβολίου, με σκοπό να ανιχνευθούν αντισώματα ή παρενέργειες από τη χορήγηση των εμβολίων και όταν αυτές οι μελέτες φάσης 1 και 2 προχωρήσουν, προχωράμε στη φάση 3 μελέτη που δίνεται σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, στην οποία φάση 3 αυτό που εξετάζουμε είναι πλέον η χορήγηση του εμβολίου σε πραγματικές συνθήκες με τον ιό να κυκλοφορεί στην κοινότητα.



Σε αυτές τις μελέτες αυτή τη στιγμή γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, η οποία δεν είναι προσπάθεια ανταγωνισμού, είναι προσπάθεια συνένωσης των επιστημονικών προσπαθειών στον κοινό στόχο του να βρεθεί ένα κατάλληλο εμβόλιο.

Έχει ήδη αρχίσει η ευρωπαϊκή συζήτηση η οποία αφορά τα εμβόλια και αφορά τη χρήση τους σε ομάδες προτεραιότητας του πληθυσμού που κατά πάσα πιθανότητα, δεδομένης της σημαντικής έλλειψης σε ικανό αριθμό εμβολίων ως το τέλος του έτους, να έχουν οι ομάδες αυξημένου κινδύνου.



Υπολογίζεται ότι κάποιες από τις προσπάθειες αυτές μπορούν να
οδηγήσουν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]