Άρτα:Αρχαία όπλα και νομίσματα βρέθηκαν σε αγροτικό δρόμο στη Λιμίνη

Όπλα και αρχαία νομίσματα μεγάλης αξίας βρέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας μετά από έρευνα που συντόνισε ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης .Τα αρχαία βρέθηκαν στην Άρτα  σε αγροτικό δρόμο πλησίον του κόμβου Λιμίνι .
Όπως είπε ο κ.Τσούκαλης μιλώντας στο tvstar πριν από μέρες είχαν κάποιες πληροφορίες από ανώνυμο τηλεφώνημα ότι κάποιος   ,όπως δήλωσε, πρώην αρχαιοκάπηλος ήθελε να παραδώσει κάποια πολύ παλιά και πολύ σημαντικής αρχαιολογικής αξίας όπλα και κάποια νομίσματα επίσης μεγάλης αξίας.
Αυτές οι υποθέσεις όπως είπε ο κ.Τσούκαλης έχουν κάποιο ρίσκο και υπήρχε ο φόβος μήπως ήταν κάποια στημένη υπόθεση ,μήπως υπήρχαν εκρηκτικά ,μήπως ήθελαν να τους κάνουν κακό .Αρχικά αυτός που τους κάλεσε τους μίλησε για τη Βoιωτία και έτσι ενημερώθηκε η αρμόδια  Υποδιεύθυνση Ασφαλείας στη Λιβαδειά .
Χθες ο κ.Τσούκαλης δέχθηκε ένα ακόμη τηλεφώνημα από το ίδιο άτομο  που τον ενημέρωσε ότι τα αρχαία βρίσκονταν στην Άρτα.
Πράγματι    ο κ.Τσούκαλης εντόπισε το πρωί τα αρχαία και συγκεκριμένα πάρα πολλά νομίσματα ,μακρύκανα όπλα και μάλιστα ένα εξ αυτών πολύ  μεγάλης αξίας καθώς είναι χειροποίητο   και συλλεκτικά πιστόλια .
"Πρόκειται για ένα κομμάτι  πολιτιστικής κληρονομιάς  που σώθηκε την τελευταία στιγμή "είπε μιλώντας στο Τv star ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]