Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Καμία απόλυση στην καθαριότητα του ΠΓΝΙ

ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΓΝΙ
Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στην καθαριότητα στο ΠΓΝΙ.
Να επιβάλλουμε το τέλος στη διαχρονική κοροϊδία, την ομηρία, την ανασφάλεια.
Μαζικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού τώρα στην υγεία.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Η διαχρονική κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων, απέναντι στους εργαζόμενους της καθαριότητας των νοσοκομείων υπηρετεί την πολιτική της υποχρηματοδότησης της υγείας, υπηρετεί τη λογική που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού μας ως κόστος και τα νοσοκομεία ως επιχείρηση.
Από τις εργολαβίες – κάτεργα, και τις ανανεώσεις συμβάσεων των προηγούμενων χρόνων φτάσαμε σήμερα στις απολύσεις εν μέσω πανδημίας 24 καθαριστριών, αλλά και σε 17 νέες απολύσεις που προκύπτουν απ΄την αναμόρφωση των πινάκων του ΑΣΕΠ.
Την περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκαν οι χρόνιες ελλείψεις στην υγεία, σε προσωπικό, ΜΕΘ, και η υποχρηματοδότησή της. Αναδείχθηκε ποιοι είναι οι χρήσιμοι και ποιοι οι άχρηστοι – τα παράσιτα σ’αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα. Τις χρήσιμες καθαρίστριες των νοσοκομείων τις στέλνουν στην ανεργία και την ανασφάλεια.
Το «Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ΝΕΣΥ», το οποίο εξαγγέλλει η Κυβέρνηση, θα είναι φτιαγμένο με παλιά υλικά, πάνω στην ίδια χρεοκοπημένη πολιτική που δοκίμασε ο λαός πριν και στη διάρκεια της πανδημίας. Αυτή η πολιτική ευθύνεται για το σημερινό άθλιο σύστημα Υγείας, τους εξουθενωμένους, κακοπληρωμένους κι ελάχιστους εργαζόμενους, με το 20% εξ αυτών να μετράει μέρες ή μήνες πριν την απόλυση.
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων χρόνια τώρα στηρίζει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των νοσοκομείων, από τις γαλέρες των εργολάβων των προηγούμενων χρόνων  και την ομηρία της περιόδου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι δε μπορεί να εφησυχάζουν με τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων και της Διοίκησης, για μόρια στον ΑΣΕΠ, και για ανανεώσεις συμβάσεων.
Ως Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους αγώνες για το δίκαιο αίτημα της μετατροπής των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Αίτημα που μόνο αυτό μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα και τις ανάγκες των συμβασιούχων αλλά και την ομαλή χωρίς προβλήματα κάλυψη των αναγκών των ασθενών του ΠΓΝΙ σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη.
Η υπόθεση της στελέχωσης των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό σε καθαρίστριες, νοσηλευτές, γιατρούς είναι υπόθεση όλων μας. Η υγεία είναι υπόθεση του λαού.
Στηρίζουμε την κινητοποίηση – στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΠΓΝΙ την Πέμπτη 28 Μάη 12.00 στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]