ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

«Αναβάθμιση του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών» Μήπως ήρθε η ώρα για ένα Δημοτικό Δημοψήφισμα;


Για ακόμη μία φορά, οι Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης επέλεξαν να ακολουθήσουν το φτηνό δρόμο του λαϊκισμού, βάζοντας ξανά σε δεύτερη μοίρα το καλό των πολιτών και καταψηφίζοντας ένα αναπτυξιακό έργο που ασφαλώς και απέβλεπε στο συμφέρον και το μέλλον ολόκληρου του Δήμου, όχι μόνο της πόλης. 

Με την καταψήφιση της Έγκρισης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου για την ωρίμανση και δημοπράτηση του έργου: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ», απέδειξαν ακόμη μία φορά πως ο μόνος ρόλος ύπαρξης της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι να λειτουργεί ως τροχοπέδη της ανάπτυξης στην περιοχή και να κρατά το Δήμο και τους δημότες εγκλωβισμένους σε έναν φαύλο κύκλο, χωρίς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Πραγματικά, είναι απορίας άξιο πώς κατόρθωσαν να ενωθούν σαν ένα σώμα με μία φωνή πολιτικές δυνάμεις της δεξιάς και της αριστεράς, που φαινομενικά εκφράζουν διαμετρικά αντίθετη ιδεολογία. Προφανώς, εκτός από τον λαϊκισμό, κοινό τους σημείο επίσης είναι η οπισθοδρόμηση και ο σκοταδισμός, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Και επειδή ο Συντονιστής της Γραμματείας της Παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ», ο κ. Μιχάλης Φαρσαρώτας, και η Αρχιτέκτων Μηχανικός κα. Εύη Μπετούνη μετείχαν στην ενημέρωση αναφορικά με το έργο της αναβάθμισης του οδικού και αστικού φωτισμού, διαπιστώθηκε πως πράγματι επρόκειτο για ένα έργο που απέβλεπε όντως στο συμφέρον του Δήμου και των δημοτών, χωρίς μάλιστα επιβάρυνση προς τους δημότες.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορούσε το σύνολο του Δήμου Ιωαννιτών συμπεριλαμβανομένων όλων των δημοτικών κοινοτήτων και η εξοικονόμηση ενέργειας υπολογίστηκε στο 62,42%. Ακόμη, η χρηματοδότηση των μελετών (ωρίμανση του έργου) είχε εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα ELENA (Europian Local EΝergy Assistance) και η χρηματοδότηση του έργου θα προέκυπτε από την εξοικονόμηση που θα είχε ο Δήμος κατόπιν συμβάσεως με τον ανάδοχο για τα επόμενα 12 χρόνια, μετά την παράδοση του έργου και ενάμιση χρόνο μετά που ο Δήμος θα εμφάνιζε εξοικονόμηση.
Συνεπώς, ο Δήμος Ιωαννιτών δεν θα επιβαρυνόταν ούτε ένα ευρώ, τόσο για τις μελέτες όσο και για την κατασκευή και συντήρηση του έργου, και δεν θα σημειωνόταν καμία αύξηση των δημοτικών τελών για τους δημότες. Αντιθέτως, θα προέκυπτε κέρδος 5.500.000 ευρώ για τον Δήμο αυτά τα 12 χρόνια, πράγμα που δηλώνει πως και θα μειώνονταν τα δημοτικά τέλη αλλά και αυτά τα χρήματα θα επιστρέφονταν στους δημότες με τη μορφή των ανταποδοτικών έργων. Γι’ αυτά, λοιπόν, τα 5.500.000 ευρώ που θα στερηθεί η πόλη τα επόμενα χρόνια, η αντιπολίτευση βρίσκεται πλέον υπόλογη απέναντι στους δημότες και ας εξηγήσει τους λόγους που στέρησε το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους. Άλλωστε, οι Γιαννιώτες δεν τους έστειλαν με την ψήφο τους στο Δημοτικό Συμβούλιο να φροντίζουν για την κοινωνική και οικονομική τους ευημερία; 

Εφόσον, λοιπόν, η ποιότητα της ζωής των πολιτών εξαρτάται από δημοτικούς συμβούλους που λειτουργούν βάσει των μικροκομματικών και προσωπικών τους συμφερόντων, ήρθε η ώρα να αποφασίσουν και οι δημότες για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αφορούν τον Δήμο μας. Στο επόμενο σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ας αποφασίσει ο γιαννιώτικος λαός με Δημοτικό Δημοψήφισμα. Να μην αφήσετε ξανά την τύχη της πόλης και της ζωής σας στις αντιπολιτευτικές δυνάμεις που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο απλά για να ικανοποιούν τη ματαιοδοξία τους. 
Δημοψήφισμα ΤΩΡΑ!

15/05/2020
Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]