ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Μαχητική συγκέντρωση και συλλαλητήριο από το Σωματείο Επισιτισμού &το Εργ.Κέντρο


  Το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Ιωαννίνων πραγματοποίησε μαχητική συγκέντρωση και συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρο.  Καταγγέλουμε την κυβέρνηση για την προκλητική παρουσία - φραγμό από διμοιρίες των ΜΑΤ που παρατάχθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του κλάδου κατά τη διάρκεια της πορείας. Την ίδια ώρα και στιγμή που εργαζόμενοι του κλάδου διεκδικούν δουλειά και ζωή με δικαιώματα, η κυβέρνηση, έχοντας στηρίξει ήδη απροκάλυπτα τη μεγαλοεργοδοσία, απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους απαντά με ΜΑΤ στα Γιάννενα, ξύλο και χημικά στους συναδέλφους της Αθήνας. Έπειτα από παρέμβαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.
Προφανώς η κυβέρνηση και η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση ενοχλήθηκαν από την μαχητική συγκέντρωση και συλλαλητήριο που πραγματοποίησε το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού στο κέντρο της πόλης με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Ροσιλόβαλης,  ανέδειξε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου απέναντι στη νέα επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε οργανωμένη απειθαρχία απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, να μη στοιχηθούν πίσω από τη διάσωση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα έδωσε ο Σίμος Κωνσταντίνος εκ μέρους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και κατήγγειλε το νέο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» που χαρίζει νέα δώρα στη μεγαλοεργοδοσία ενώ φέρνει για  τους εργαζόμενους απληρωσιά,  απολύσεις και ψίχουλα.
Το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων θα κλιμακώσουν την πάλη των εργαζομένων και τις κινητοποιήσεις κι έδωσαν νέο αγωνιστικό  ραντεβού για τη νέα Πανελλαδική κινητοποίηση στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού στις 10 Ιουνίου.
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]