Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα:Αναστολή λειτουργίας παιδικών σταθμών «ελαφρά τη καρδία» από τον ΟΚΠΑΠΑ



Την αντίθεσή τους στην απόφαση για συνέχιση αναστολής της λειτουργίας του παιδικού σταθμού Μαρμάρων αλλά και την αναστολή λειτουργίας ενός ακόμα παιδικού σταθμού στο Δροσοχώρι, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ στις 14 Μαΐου, εξέφρασαν τα μέλη της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Γιώργος Βίνης και Σοφία Μαρκούλα, καταψηφίζοντας την εισήγηση.
Όπως τόνισαν, μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να παρθεί ερήμην των απόψεων της τοπικής κοινωνίας και για το λόγο αυτό αιτήθηκαν την αναβολή συζήτησης του θέματος μέχρις ότου κατατεθούν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους γονείς για να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός όσων επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στους δύο παιδικούς σταθμούς και ακολούθως να υπάρξει συζήτηση με τα αρμόδια Τοπικά Συμβούλια πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης.
Η πρόταση δεν έγινε δεκτή και η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφάσισε να μην λειτουργήσουν δύο παιδικοί σταθμοί χωρίς να έχει τα απαραίτητα στοιχεία.
Με την απόφαση αυτή ο ΟΚΠΑΠΑ αναγκάζει γονείς και παιδιά των Μαρμάρων να «εξυπηρετηθούν» από τον παιδικό στο Σταυράκι, ενώ για εκείνους στο Δροσοχώρι τους «διανέμει» άλλους στον Κατσικά, άλλους στους Λογγάδες κι άλλους στο Κουτσελιό.
Ως παράταξη θεωρούμε απαράδεκτη την λήψη μιας τέτοιας απόφασης «ελαφρά τη καρδία» χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των παιδιών που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στους δύο αυτούς παιδικούς σταθμούς και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]