ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σωτήρης Τσιόδρας:Ο ιός δεν μεταλλάσσεται πέραν του αναμενόμενου

Αναφερόμενος στις μεταλλάξεις του ιού ,ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι ο κορωνοϊός συνεχίζει να μεταλλάσσεται σύμφωνα με νέες μελέτες .
"Ο ιός συνεχίζει να  μεταλλάσσεται και να προσαρμόζεται στον άνθρωπο δεν ξέρουμε όμως πως θα επηρεαστεί η πορεία του από αυτές τις αλλαγές "σημείωσε χαρακτηριστικά  ωστόσο  υπογράμμισε ότι δεν μεταλλάσσεται πέραν του αναμενόμενου και δεν γίνεται πιο επιθετικός./
Σε μία αναφορά από τις ΗΠΑ   ένα στέλεχος έδειξε για πρώτη φορά   για τον ιό μεγάλη απώλεια  υλικού  σε σημαντική περιοχή  του γονιδιώματος .
Μια τέτοια μετάλλαξη θα μπορούσε να τον εξασθενήσει και παρά το γεγονός  πως  θα μπορούσε να διευκολύνει τη μετάδοσή του ιού από ανθρώπους που νοσούν λιγότερο σοβαρά αυτοί δεν θα νοσούσαν τόσο σοβαρά .Αυτή η μελέτη αξιολογήθηκε ως πολύ σημαντική από τον ΠΟΥ γιατί παρά το γεγονός ότι αφορά μεμωνομένο περιστατικό αντίστοιχε μεταλλάξεις οδήγησαν στην εξασθένηση και τελικά εξαφάνιση του ιού SARS πριν πολλά χρόνια το 2003.Θα πρέπει όμως να περιμένουμε περαιτέρω μελέτη των γονιδιωμάτων του ιού για να δούμε αν  πραγματικά συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Σε μια δεύτερη αναφορά από τις ΗΠΑ και από την Παγκόσμια πρωτοβουλία γι ατην κοινή χρήση όλων  των δεδομένων γρίπης έγινε εκτεταμένη μελέτη   των μεταλλάξεων που αφορούν το μέρος εκείνο του ιού που του δίνει το χαρακτηριστικό  του σχήμα και χρησιμοποιείται για αν επιτεθεί στα κύτταρα του ανθρώπου .
Όπως μελετούμε τον ιό της γρίπης μελετούμε και τον νέο κορωνοϊό  και τις μεταλλάξεις του .
Έτσι έγινε ανάλυση σε περισσότερα από 7.5000 άτομα από όλο τον κόσμο .Αυτή η ομάδα εργασίας ανίχνευσε περίπου 200 μεταλλάξεις οι οποίες συνέβαιναν  κατά κανόνα σε αυτόν τον ιό  και έδωσαν μερικά κύρια μηνύματα:
-το μεγάλο ποσοστό της διαφοροποίησης του ιού ,των αλλαγών  του δηλαδή ,βρέθηκαν  στις χώρες που χτυπήθηκαν περισσότερο από τον ιό .Αυτό σημαίνει σημαντική παγκόσμια  μετάδοση στα αρχικά στάδια της επιδημίας  και τη απουσία των περίφημων ασθενών 0.
-Αναγνωρίστηκε πως ο ιός αναδύθηκε με βάση τα γενετικά δεδομένα στο τέλος του 2019 .Είναι πολύ απίθανο ο κορωνοϊός να βρίσκεται στην κυκλοφορία στον κόσμο για πολύ πριν εντοπιστεί σε ανθρώπους στα τέλη του 2019 .
Υπάρχει ένας κοινός πρόγονος μεταξύ των κορωνοϊών τότε ακριβώς που πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους.
Ο ιός υπογράμμισε ο καθηγητής βάσει μελετών  δεν μπορεί να έχει κατασκευαστεί σε  ένα εργαστήριο .
-με τα μέχρι τώρα δεδομένα επιβεβαιώνεται πως ο ιός δεν μεταλλάσσεται πέραν του αναμενόμενου  ,πάντως είναι σίγουρα λιγότερο από τη γρίπη .
-Ο ιός δεν γίνεται πιο επιθετικός ή πιο μεταδοτικός
-Σε κάποιες περιοχές του ιού  έχουμε πολύ μικρό αριθμό μεταλλάξεων  και αυτές οι περιοχές πρέπει να μελετηθούν περισσότερο για τη διαμόρφωση νέων  θεραπειών ή εμβολίων" είπε ο καθηγητής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]