Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν πρακτορεία ΟΠΑΠ, καφετέριες, ΚΤΕΟ και όλα τα μαγαζιά

Σε επτά στάδια, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 4 Μαΐου, θα ξεκινήσει σταδιακά η επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας, μετά τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Το κυβερνητικό σχέδιο «Γέφυρα Ασφαλείας» για την σταδιακή άρση των μέτρων θα αξιολογείται συνεχώς κατά την εφαρμογή του και έχει τέσσερις ημερομηνίες ορόσημα.
Στο πρώτο στάδιο που τοποθετείται στις 4 Μαΐου επανεκκινούν οι εταιρείες λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών. Ειδικότερα, ανοίγουν:

βιβλιοπωλεία,
κομμωτήρια
κουρεία
κέντρα αισθητικής
ΚΤΕΟ (μόνο με ραντεβού)
καταστήματα οπτικών,
καταστήματα αθλητικού εξοπλισμού,
καταστήματα πώλησης φυτών,
καταστήματα πώλησης υποδημάτων,
καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας
απελευθερώνεται η μετακίνηση παραγωγών για τις λαϊκές αγορές μεταξύ περιφερειών.
Το ωράριο λειτουργίας απελευθερώνεται από τις 7.00 – 22.00 τις καθημερινές και από τις 7.00 – 21.00 τα Σάββατα.

Τα καταστήματα θα ανοίξουν με κανόνες. Πελάτες και εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκες και να διατηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους. Επίσης, υποχρεωτική θα είναι η χρήση γαντιών από εργαζόμενους σε κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής

Όσον αφορά τις αποστάσεις ασφαλείας, στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα μπορούν να βρίσκονται συγχρόνως:

έως 20 τ.μ. 4 άτομα
από 20 τ.μ. – 100 τ.μ. 4 άτομα + 1 άτομο / 10 τ.μ. και
άνω των 100 τ.μ. 12 άτομα + 1/ 15 τ.μ.
Για τη λειτουργία των ΚΤΕΟ ισχύουν οι ίδιοι όροι προσέλευσης πελατών. Στις λαϊκές αγορές παραμένουν τα μέτρα λειτουργίας του 50% και μη πώλησης βιομηχανικών ειδών

Στο δεύτερο στάδιο που θα εφαρμοστεί στις 11 Μαΐου επανεκκινούν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου με τους ίδιους κανόνες της πρώτης φάσης. Επανέρχονται στις λαϊκές τα βιομηχανικά είδη και επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών, με μάσκες και γάντια.

Στο τρίτο στάδιο στις 18 Μαΐου, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι ενώ δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις. Επίσης επαναλειτουργούν τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών χωρίς να παρέχονται υπηρεσίες σε καθήμενους. Την ίδια μέρα αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία και οι μαθητές της Α και Β Λυκείου και του Γυμνασίου, ενώ θα ανοίξουν και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, με ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση.


Στο τέταρτο στάδιο, την 1η Ιουνίου, επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια και καφέ σε εξωτερικούς χώρους με απόσταση 2 μέτρων και 4 ατόμων ανά τραπέζι. Σε κάθε εμπορικό κέντρο θα μπορεί να βρίσκεται ένας πελάτης ανά 20 τετραγωνικά. Το ωράριο και σε αυτή την περίπτωση ξεκινά τις 10:00 και μπορεί να είναι διευρυμένο.

Στο πέμπτο στάδιο που θα προσδιοριστεί τον Ιούνιο επανεκκινούν τα θερινά σινεμά με 1,5 μ απόσταση μεταξύ των θεατών ανά σειρά και πληρότητα έως 60%. Επίσης επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, με όρους αντίστοιχους των καφέ και των εστιατορίων.

Στο έκτο στάδιο επαναλειτουργούν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους, με τους ίδιους κανόνες απόστασης.

Στο έβδομο στάδιο επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, επιχειρήσεις διασκέδασης, καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις.
πηγή newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]