Ανοίγουν σήμερα κολυμβητήρια ,ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις

Από σήμερα , Δευτέρα 18 Μαΐου, λειτουργούν ξανά σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων, ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και κολυμβητήρια.

Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπεται η λειτουργία όλων των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων, για την κάλυψη αναγκών ατομικής προπόνησης και μόνο, από αθλητές σωματείων, τμημάτων αμειβομένων αθλητών και ανώνυμων αθλητικών εταιριών, ηλικίας 13 ετών και άνω.

Προτεραιότητα στη χρήση των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν οι αθλητές όλων των προ-ολυμπιακών και εθνικών ομάδων.

Επιτρέπεται επίσης, η λειτουργία των ανοιχτών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν τα αθλητικά σωματεία και οι όμιλοι με νόμιμη άδεια λειτουργίας, για τα αθλήματα αντισφαίρισης, τένις δηλαδή, γκολφ, κρίκετ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, αεραθλητισμός, μηχανοκίνητος αθλητισμός, υποβρύχια δραστηριότητα και ορειβασία-αναρρίχηση. Οι εγκαταστάσεις αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν από αθλητές και αθλούμενους 13 ετών και άνω.

Τις αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εν ενεργεία διαιτητές ομαδικών αθλημάτων.

Από σήμερα  επαναλειτουργούν, για χρήση αποκλειστικά και μόνο για τους προπονητικούς σκοπούς από αθλούμενους 13 ετών και άνω, οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις για τα αθλήματα ιστιοπλοΐας, με μέγιστο αριθμό πληρώματος σκάφους τα δύο άτομα, κωπηλασίας με μέγιστο πλήρωμα λέμβου δύο άτομα, κανόε-καγιάκ, σερφ και θαλάσσιο σκι.

Δυνατότητα χρήσης των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην κολυμβητηρίων, έχουν οι υποψήφιοι για να εισαχθούν σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το σύστημα των Πανελληνίων ή κατόπιν προκήρυξης οποιουδήποτε διαγωνισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η χρήση των κολυμβητηρίων επιτρέπεται και για θεραπευτική άσκηση των ατόμων με αναπηρίες, καθώς και για τους συνοδούς τους, σε περίπτωση που η παρουσία συνοδού κρίνεται απαραίτητη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη των αναγκαίων ιατρικών βεβαιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]