Ελληνες οδηγοί:Πιάνουν τιμόνι ακόμα και αν νοιώθουν κουρασμένοι ή έχουν καταναλώσει αλκοόλ

Δεν συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε ο Ελληνας οδηγός όταν νιώθει κουρασμένος ή έχει καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ,το 48% των  οδηγών στη χώρα μας απάντησε πως πιάνει το τιμόνι ακόμα και όταν είναι κουρασμένοι είτε πρόκειται για κοντινά είτε για μακρινά ταξίδια.
Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 7% συγκριτικά με το 2017 ,υπολείπεται ωστόσο αρκετά σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Αρνητικά είναι και τα πρωτεία των Ελλήνων οδηγών στην κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την  οδήγηση .Το 24% των οδηγών είναι διατεθειμένοι να οδηγήσουν μετά από κατανάλωση αλκοόλ ,ποσοστό μειωμένο κατά 4% συγκριτικά με το 2017.
Οι Ελληνες οδηγοί  ωστόσο εμφανίζουν υποδειγματική συμπεριφορά όταν κάνουν χρήση φαρμάκων καθώς δεν επιλέγουν να πιάσουν το τιμόνι.
Τα στοιχεία που παρουσιάζει το ΑΠΕ προέκυψαν από έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σχετικά με την οδική ασφάλεια που έγινε σε συνεργασία με το Fondation Vinci Autorontes στις χώρες της ΕΕ και αφορά στοιχείαι του προηγούμενου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]