ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έλαβαν τα 800 ευρώ και γιατί

Βροχή παραπόνων από τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι δεν έλαβαν ακόμα το επίδομα στήριξης, το οποίο είτε δε πήραν ακόμη είτε ήταν λάθος το ποσό.

Συγκεκριμένα, από τους 540.000 ελεύθερους επαγγελματίες που υπέβαλαν αιτήσεις, το επίδομα έλαβαν οι 475.000 (σε 100.300 πιστώθηκε χθες) ενώ οι υπόλοιποι 70.000 «κόπηκαν» καθώς από τις διασταυρώσεις των στοιχείων κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ορισμένοι από τους επαγγελματίες που υπέβαλαν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ είχαν κλείσει εδώ και χρόνια τις επιχειρήσεις τους.
Πάντως αν οι διασταυρώσεις με τα σύστημα Taxisnet δείξουν ότι ορισμένοι επαγγελματίες έλαβαν τα 800 ευρώ χωρίς να τα δικαιούνται θα κληθούν αφενός να επιστρέψουν έντοκα το ποσό, ενώ θα μπουν και στο στόχαστρο για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου.

Παράλληλα από την ερχόμενη Δευτέρα 11/5/2020 έως και την επόμενη Κυριακή 17/5/2020 θα μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με ειδικό έντυπο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr) του υπουργείου Εργασίας, οι 160.000 νέοι δικαιούχοι του επιδόματος. Ανάμεσα στους κλάδους που θα λάβουν τα 800 ευρώ, είναι οι ξεναγοί, οι ηθοποιοί, μουσικοί, λατόμοι, ασβεστοποιοί, δασεργάτες, κεραμοποιοί - πλινθοποιοί, καπνεργάτες, μισθωτοί τουριστικού - επισιτιστικού κλάδου.

Με εγκύκλιο  το υπουργείο Εργασίας γνωστοποιεί ότι η καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί γι' αυτές τις ειδικές κατηγορίες σε δύο φάσεις:

13 Μαίου - 14 Μαίου
18 Μαίου - 19 Μαίου
Στις ειδικές περιπτώσεις που εντάσσονται στους δικαιούχους του επιδόματος περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας (πολλοί  και από τον κλάδο των ΜΜΕ, όπως επεσήμανε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ), οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε κ.α.

Οι εργοδότες δηλώνουν στην "Εργάνη" από αύριο Πέμπτη 7/5 έως και την Κυριακή 10/5, ενώ οι εργαζόμενοι στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από την ερχόμενη Παρασκευή 8/5 έως και την Τρίτη 12/5. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού προγραμματίζεται  να πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 14/5 έως και την Παρασκευή 15/5.

Στην συγκεκριμένη ειδική διαδικασία υπάγονται και οι παραλλήλως εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη και κάποιος εξ αυτών δεν έχει θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους στο διάστημα από 15/3/2020 έως 20/4/2020, δεν ξεπέρασαν κατά μέσο όρο το 30% των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους.
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]