Κορωνοϊός:6 νέα κρούσματα ,2.632 συνολικά ,35 στις ΜΕΘ ,81 εξήλθαν ,2 νέοι θάνατοι ,146 νεκροί

 Έως σήμερα, περισσότερα από 3.592.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Στην Ευρώπη έως σήμερα το πρωί, 4 Μαΐου 2020, είχαν καταγραφεί 1.384.000 περιπτώσεις της νόσου, με τις έξι χώρες οι οποίες καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα έως σήμερα να είναι η Ισπανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ρωσία. Περισσότεροι από 1.165.000 συνάνθρωποί μας, ενώ μολύνθηκαν από τον ιό ανέρρωσαν, έγιναν καλά. Έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 249.081 θάνατοι.

Το 84% των έως σήμερα καταγεγραμμένων θανάτων καταγράφεται στην Ευρώπη, το 56%, και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ένα 28% ακόμη. Φίλες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να καταγράφουν περισσότερους θανάτους ανά ημέρα από όσους καταγράψαμε συνολικά ως χώρα έως σήμερα.
Στις 30 Ιανουαρίου του 2020, τρεις μήνες πριν, εκτός Κίνας είχαμε 82 περιπτώσεις της νόσου και κανένα θάνατο.

Ο ημερήσιος ρυθμός νέων περιπτώσεων σε όλο τον κόσμο είναι αρκετά χαμηλότερος από αυτόν που είχαμε στα μέσα Μαρτίου ωθώντας πολλές χώρες να αρχίσουν να χαλαρώνουν το μέτρο του απαγορευτικού.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων το πρώτο κύμα της νόσου έχει περάσει την κορύφωσή του στην Ευρώπη. Εντούτοις, πέντε χώρες εξακολουθούν να καταγράφουν αύξηση στις περιπτώσεις της νόσου ή μη σημαντικές διαφορές στην πορεία της νόσου τις τελευταίες 14 ημέρες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να καταγράφει τα χειρότερα ποσοστά αύξησης θανάτων σε σχέση με τους αναμενόμενους, ενώ Ευρωπαίοι επιστήμονες δήλωσαν επίσημα πως τα δεδομένα από το σύστημα EuroMOMO, στο οποίο συμμετέχει και η Πατρίδα μας, είναι από τους πιο αξιόπιστους δείκτες παρακολούθησης των συνεπειών της πανδημίας σε έναν πληθυσμό και ιδιαίτερα στο πολύ ευαίσθητο ζήτημα των θανάτων και της καταγραφής τους.
6 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε νωρίτερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας  κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπ.Υγείας .Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 2632.
35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ με διάμεση ηλικία τους τα 67 έτη .
Το 23% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες .Το 91,4% ε΄χει υποκείμενο νόσημα ή έχουν ηλικία 70 ετών και άνω.
81 εξήλθαν από τις ΜΕΘ.
Τέλος  ο καθηγητής ανακοίνωσε 2 ακόμη καταγεγγραμμένους θανάτους .Συνολικά 146 συνάνθρωποί μας έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό.
 Ο ημερήσιος ρυθμός νέων περιπτώσεων σε όλο τον κόσμο είναι αρκετά χαμηλότερος από αυτόν που είχαμε στα μέσα Μαρτίου,σημείωσε μεταξύ άλλων  ο καθηγητής .
Με μαθηματική  ακρίβεια 98,5% σήμερα υπογράμμισε  παράλληλα ο κ.Τσιόδρας  ότι το R0 είναι πολύ κάτω από το 1.
Οι επόμενες 15 μέρες είναι πολύ σημαντικές σημείωσε ο καθηγητής αναφερόμενος στη  φάση με την άρση των μέτρων που ξεκίνησε από σήμερα .

Aναφερόμενος ο καθηγητής στις επιστημονικές εξελίξεις για τον ιό είπε μεταξύ άλλων  ότι τα εμβόλια είναι στο προσκήνιο της καθημερινής συζήτησης με περισσότερες από 100 ομάδες σε όλο τον κόσμο  οι οποίες έχουν ξεκινήσει τις μελέτες.
Οι μελέτες περιλαμβάνουν στρατηγική φάσης 1 και φάσης 2. Στη φάση 1 στρατηγική, έχουμε μελέτες οι οποίες αφορούν πληθυσμό εθελοντών οι οποίοι παίρνουν διαφορετικές δόσεις του εμβολίου, με σκοπό να ανιχνευθούν αντισώματα ή παρενέργειες από τη χορήγηση των εμβολίων και όταν αυτές οι μελέτες φάσης 1 και 2 προχωρήσουν, προχωράμε στη φάση 3 μελέτη που δίνεται σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, στην οποία φάση 3 αυτό που εξετάζουμε είναι πλέον η χορήγηση του εμβολίου σε πραγματικές συνθήκες με τον ιό να κυκλοφορεί στην κοινότητα.

Σε αυτές τις μελέτες αυτή τη στιγμή γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, η οποία δεν είναι προσπάθεια ανταγωνισμού, είναι προσπάθεια συνένωσης των επιστημονικών προσπαθειών στον κοινό στόχο του να βρεθεί ένα κατάλληλο εμβόλιο.
Έχει ήδη αρχίσει η ευρωπαϊκή συζήτηση η οποία αφορά τα εμβόλια και αφορά τη χρήση τους σε ομάδες προτεραιότητας του πληθυσμού που κατά πάσα πιθανότητα, δεδομένης της σημαντικής έλλειψης σε ικανό αριθμό εμβολίων ως το τέλος του έτους, να έχουν οι ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Υπολογίζεται ότι κάποιες από τις προσπάθειες αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους,είπε ο καθηγητής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]