ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Να καταστούν εμπρόθεσμες όλες οι φορολογικές δηλώσεις για τα φυσικά πρόσωπα έως 30 Νοεμβρίου 2020 ζητούν οι φοροτεχνικοί

Προς
Τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
κ. Πιτσιλή Γεώργιο
Υπ’ όψιν 
Του κ. Πρωθυπουργού
κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
Του Υπουργού Οικονομικών
κ. Σταϊκούρα Χρήστου
Του Υφυπουργού Οικονομικών
κ. Βεσυρόπουλου Απόστολου
Κοινοποίηση 
Στους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς εκπροσώπους μας:
ΠΟΦΕΕ, Ο.Ε.Ε., ΓΣΕΒΕ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΟΕΒΕ
και στους Βουλευτές του Νομού μας:
Τασούλα Κ., Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων,
Καλογιάννη Σ., Κεφάλα Μ., Αμυρά Γ., Τζούφη Α.
 

Κύριε Διοικητά, 


Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βίωσε η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, τη μακρά και χωρίς τέλος περίοδο της πανδημίας, ο κλάδος μας επωμίστηκε όλο το βάρος της λειτουργίας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπαγόταν για την υγεία τη δική μας και των ανθρώπων μας –να σας θυμίσω ότι παραμείναμε στις θέσεις μας όλο το διάστημα– κι έχουμε ήδη αρχίσει να ασχολούμαστε ενεργά και με όλες μας τις δυνάμεις και με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2019. 
Με άλλα λόγια, έχοντας αφήσει πίσω μας μία φρενήρη περίοδο, κατά την οποία χρειάστηκε να διεκπεραιώσουμε ταυτόχρονα πολλές εργασίες στα γραφεία μας, οι οποίες, σημειωτέον, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, καλούμαστε τώρα να υποβάλουμε τις φορολογικές δηλώσεις των επαγγελματιών αλλά και μισθωτών-συνταξιούχων με καταληκτική ημερομηνία, βάσει νόμου, την 30ή Ιουνίου 2020.
Με δεδομένο ότι η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων άνοιξε τη Μεγάλη Εβδομάδα, το έντυπο Ε3 πριν από λίγες μέρες και το έντυπο (Ν) των νομικών προσώπων την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη καθίσταται η εμπρόθεσμη υποβολή όλων των δηλώσεων, καθώς παράλληλα έχουμε τις τρέχουσες υποχρεώσεις, αλλά και εκείνες που απορρέουν από την πανδημία. Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προσθέσετε την υγειονομική ασφάλεια των λογιστών και των φορολογουμένων, καθώς η εξ αποστάσεως συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων είναι δύσκολη και σίγουρα όχι εφικτή. Ο κίνδυνος για την υγεία τη δική μας, των οικογενειών μας και των πελατών μας καιροφυλακτεί, είναι ορατός και δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο μας.
Ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε ένα πλήρες σχέδιο που να είναι εφαρμόσιμο. Δεν είμαστε επαίτες, ούτε θέλουμε να παρακαλάμε. Ως Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ιωαννίνων έχουμε την ακόλουθη πρόταση και σας την παραθέτουμε:
Να καταστούν εμπρόθεσμες όλες οι φορολογικές δηλώσεις έως 30 Νοεμβρίου 2020 για τα φυσικά πρόσωπα και να αλλάξει μόνο ο τρόπος πληρωμής των δόσεων: Για όσες καταβληθούν έως 31 Ιουλίου να οριστούν τρεις δόσεις, έως 30 Σεπτεμβρίου δύο δόσεις, και έως 30 Νοεμβρίου να πληρώνεται εφάπαξ το ποσό της πράξης διοικητικού προσδιορισμού του φόρου. Να καταστούν επίσης εμπρόθεσμες όλες οι δηλώσεις νομικών προσώπων έως 31 Δεκεμβρίου 2020 και να αλλάξει μόνο ο τρόπος πληρωμής των δόσεων: Έως 31 Ιουλίου έξι δόσεις και να μειώνεται ο αριθμός των δόσεων για κάθε μήνα υποβολής μέχρι την 31η Δεκεμβρίου που θα είναι εφάπαξ. 
Παρακαλούμε η πρότασή μας να αξιολογηθεί σοβαρά, καθώς δεν επιφέρει καμία απολύτως επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό. 

Κύριε Διοικητά, θέλουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο και σαφή επανακαθορισμό των ημερομηνιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με χρονοδιάγραμμα από τώρα, χωρίς να περιμένουμε τις όποιες παρατάσεις δοθούν με το μαρτύριο της σταγόνας.
 
Ζητάμε την κατανόησή σας , για να σας κατανοήσουμε.
Ζητάμε το αυτονόητο.

Κε ΔΙΟΙΚΗΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

 Με Εκτίμηση
Εκ του ΔΣ της ΕΦΕΕΙ

Ο Πρόεδρος                                                                                                                       
Μπέκας Σπυρίδων         

Ο Γραμματέας                                                                     Η Αντιπρόεδρος
Κατσουλίδης Αναστάσιος                                                 Παππά Βασιλική

Ο Ταμίας                                                                                   Το Μέλος
Σιόρεντας Κων/νος                                                      Ζαρβαλιάς Παντελής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]