Το Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει την κινητοποίηση για το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο την Τρίτη 19 Μάη

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, 
ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΗ 12.30 ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων χαιρετίζει τη μαζική κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/5, με αίτημα την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου και του αντιπαιδαγωγικού μέτρου της τοποθέτησης καμερών στις αίθουσες διδασκαλίας.
Η μαζικότητα και ο αγωνιστικός παλμός των κινητοποιήσεων στέλνει ηχηρό μήνυμα που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. 
Ούτε να το σκέφτεται η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας να φέρει για κατάθεση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που χειροτερεύει τη λειτουργία του σχολείου, αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, μετατρέπει το Λύκειο - ακόμα περισσότερο - σε εξεταστική αρένα με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, βάζει “κόφτη” στη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ, προχωρά σε αντιδραστικές τομές στην δομή και το περιεχόμενο του σχολείου υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς. 
Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει της κατάπτυστη τροπολογία που προβλέπει κάμερες μέσα στην τάξη και μετατροπή του μαθήματος σε ριάλιτι. 
Να πάρουν, εδώ και τώρα, όλα τα  απαραίτητα μέτρα για την στήριξη των σχολείων, για τη δημιουργία όλων απαραίτητων προϋποθέσεων ασφάλειας και υγιεινής για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία. 
Οι μαζικές κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας είναι ελπιδοφόρες και σημαντικές  για όλους τους εργαζόμενους. Αποτελούν συνέχεια της δράσης των συνδικάτων όλο το προηγούμενο διάστημα και συμβολή στον αγώνα που δίνουμε, στις νέες συνθήκες, ώστε να μην πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση. Πληρώσαμε πολλά δε θα πληρώσουμε ξανά. 
Η πάλη για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, για μέτρα στήριξης των μαθητών των λαϊκών οικογενειών,  είναι άμεσα δεμένη με τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι γονείς των μαθητών να κρατηθούν «όρθιοι» απέναντι  τα μέτρα που αφορούν το μεροκάματο, το αν θα έχουν δουλειά, το αν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο πλέον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Στηρίζουμε την προσπάθεια για συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα στο χώρο της Παιδείας. Στηρίζουμε τη δράση και τις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους, των γονιών και των μαθητών  που δε σταμάτησαν τη δράση τους όλο το προηγούμενο διάστημα για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους να κλιμακώσουν τους αγώνες τους, να κάνουν δική τους υπόθεση τα ζητήματα της μόρφωσης των παιδιών μας, της λειτουργία των σχολείων, της στήριξης των εκπαιδευτικών στο παιδαγωγικό τους έργο.
ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΝΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]