Παπαθανάσης: Έως τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», αποκάλυψε ότι οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης θα ανοίξουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ κι αν αυτό θα περάσει στους καταναλωτές, τόνισε ότι είναι σίγουρος πως η αγορά θα λειτουργήσει και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές.
Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, την επόμενη Δευτέρα θα επανέλθουν στην εργασία τους, το 45% των εργαζομένων στην εστίαση και σε σύντομο χρόνο θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι καθώς θα υπάρξει και δεύτερο κύμα επιστροφών τον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών και ενδέχεται να ανοίξουν και νωρίτερα από τις ημερομηνίες που έχουν προβλεφθεί. Σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης σε εσωτερικό χώρο, θα υπάρξουν συγκεκριμένοι κανόνες οι οποίοι θα προσδιοριστούν σύντομα.

Ερωτηθείς για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, είπε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και όπου χρειάζεται επιβάλλονται πρόστιμα.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι η υγεία προηγείται της οικονομίας κι αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού, η οποία δεν αλλάζει.

Πηγή: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]