ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Covid-19:Πρέπει να ετοιμαστούμε για ισχυρότερο δεύτερο κύμα πανδημίας το Φθινόπωρο

Τον δεύτερο γύρο επίθεσης του κορωνοϊού περιμένουν όλο και περισσότεροι ειδικοί το ερχόμενο φθινόπωρο και με δεδομένο ότι για την ώρα αναζητούνται ακόμη τα επιστημονικά όπλα εναντίον του, οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί αλλά και συνεπείς στην αυτοπροστασία τους.
Το ανησυχητικό είναι ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας που αναμένεται το φθινόπωρο θα είναι ακόμα πιο σφοδρό, σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου «Σωτηρία» και υπεύθυνο της ειδικής κλινικής για τον Covid-19 Κωνσταντίνο Συρίγο.
Ο καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας μίλησε στην εκπομπή «Special Report» του ΑΝΤ1 και επισήμανε ότι τα δείγματα είναι γενικά ενθαρρυντικά, στάθηκε όμως ιδιαίτερα στην ανάγκη ύπαρξης καλύτερης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για το δεύτερο και πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας.
«Αυτό θα μας δώσει χρόνο να προετοιμαστούμε καλύτερα για το δεύτερο κύμα, γιατί το δεύτερο κύμα θα έρθει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να ξεκουράσουμε το προσωπικό, ώστε να ξαναπέσει στη μάχη. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε. Η εμπειρία και οι προηγούμενες επιδημίες λένε ότι είναι δεδομένο» προειδοποίησε ο καθηγητής, ο οποίος μάχεται καθημερινά με τον φονικό ιό στην πρώτη γραμμή, μέσα στην ειδική κλινική του «Σωτηρία».
Η εκτίμηση του καθηγητή στηρίζεται στο ότι δεν έχει αναπτυχθεί ανοσία στην κοινότητα, κάτι που θα δώσει στον κορωνοϊό τον απαραίτητο χώρο για να αναπτυχθεί και να χτυπήσει. Με βασικό μειονέκτημα απέναντι στον Covid-19 την απουσία αποδεδειγμένα αποτελεσματικής θεραπείας και φαρμάκων, αλλά και την ανυπαρξία εμβολίου, που θα αργήσει ακόμα περισσότερο, το φθινόπωρο το βάρος θα πέσει ξανά στις δομές υγείας και η αυτοπροστασία θα είναι μονόδρομος.
«Η ελπίδα μας γι’ αυτό το κύμα είναι μήπως καταφέρουμε τότε να έχουμε κάποια θεραπευτική προσέγγιση, ώστε να βοηθήσουμε τους αρρώστους και να το περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται» τόνισε ο κ. Συρίγος, ο οποίος εκτίμησε ότι τα αναμενόμενα εμβόλια για τον ιό, για τα οποία υπάρχει παγκόσμια αγωνία, θα είναι έτοιμα προς το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2021.
Aλλωστε, και ο Σωτήρης Τσότρας είχε τονίσει ότι αν δεν βρεθεί εμβόλιο και φάρμακο, τα μέτρα περιορισμού θα είναι η μόνη μας άμυνα ώσπου να χτιστεί η συλλογική ανοσία.

Πηγή: newsbreak.grvia:medlabgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]