Αυτό το Πάσχα δεν πρέπει να φύγει κανείς ...Αστυνομικά μπλόκα παντού .. Περιπολίες στις γειτονιές την Κυριακή του Πάσχα..

Με κιάλια νυχτερινής όρασης ,drones ,μπάρες νερού και αστυνομικά μπλόκα   παντού στα οδικά δίκτυα ,η ΕΛ.ΑΣ θα εντοπίζει τους παραβάτες του Πάσχα ,με τους αυστηρούς ελέγχους να ξεκινούν από την Κυριακή των Βαίων .
Οπως  ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στα ΚΤΕΛ και στα λιμάνια θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο των μόνιμων κατοίκων.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του in.gr,η κυβέρνηση σκέφτεται ακόμη και την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα για την Αττική  ή  και σε  άλλες περιοχές   με στόχο να μην υπάρξει καμία μετακίνηση των πολιτών παρά μόνο για έκτακτη ανάγκη.
Το κυβερνητικό επιτελείο θέλει να μείνουν όλοι στα σπίτια τους και να μην γίνουν επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών .
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία αυτό που φοβούνται είναι πως οι κάτοικοι των αστικών κέντρων ετοιμάζουν γλέντια για την Κυριακή του Πάσχα.
Οι πληροφορίες που συλλέγονται από ειδικούς στην Πολιτική Προστασία είναι αυτές που  ανησυχούν την κυβέρνηση .
Ειδικότερα ,μια τέτοια πληροφορία κάνει λόγο για αύξηση των παραγγελιών σε ολόκληρα αρνιά και σούβλες παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό σε όλους πως φέτος δεν θα μπορούν να σουβλίσουν όπως τις προηγούμενες χρονιές.
Αυτό  είναι που  θέλουν να σταματήσουν στην κυβέρνηση ,να μη συγκεντρωθεί ο κόσμος σε σπίτια και να μην δοθεί το μήνυμα της χαλάρωσης των μέτρων.
Όπως πολλές φορές έχει πει ο κ.Τσιόδρας μπορεί μέχρι τώρα στη χώρα μας να έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε το καλό σενάριο ,ωστόσο αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε..
Δεν αποκλείεται   τη Μεγάλη Εβδομάδα να ανακοινωθεί πιο αυστηρή διαδικασία στις μετακινήσεις ,ειδικά για την Κυριακή του Πάσχα.
Το σίγουρο είναι ότι στις γειτονιές εκείνη την ημέρα θα υπάρχουν περιπολίες αστυνομικών και όπου υπάρχει καπνός ...και οβελίας αν δεν τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Χαρδαλιάς χθες ανακοίνωσε τα κάτωθι:


σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και τους παραδρόμους τους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και συλλεκτήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση.

Αντίστοιχα, το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς. Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα ΚΤΕΛ της χώρας, θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη, βάσει της Ε1 δήλωσής τους μόνιμης κατοικίας τους, και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων, όποτε και αν αυτά τερματιστούν.

Εξαίρεση υπάρχει αποκλειστικά και μόνο, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του Κράτους.

Η εξαίρεση ισχύει αποκλειστικά και μόνο για μετακινήσεις που πραγματοποιούνται για σκοπούς εκπλήρωσης του καθήκοντός τους και εφόσον φέρουν φύλλο πορείας ή σχετική υπηρεσιακή βεβαίωση.

Οι σχετικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα θα είναι ενδελεχείς και θα ισχύσουν για όλο το διάστημα μέχρι τις 27 Απριλίου. Κανένα εισιτήριο δεν θα εκδίδεται, κανείς επιβάτης δεν θα επιβιβάζεται χωρίς τη δήλωση του Ε1 ή την ειδική βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Επίσης, από  το βράδυ  της Τετάρτης 8 Απριλίου  και για όλο το προβλεπόμενο διάστημα, σε περίπτωση που κριθεί από τα όργανα ελέγχου ότι η προσπάθεια υπεραστικής, δηλαδή εκτός νομού κατοικίας μετακίνησης γίνεται καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, δηλαδή προς εξοχικές κατοικίες, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες των παραβατών για 60 ημέρες και το όχημα θα επιστρέφει πίσω από όπου ξεκίνησε.

Όσοι φαντάζονται ότι θα φορτώσουν τα αυτοκίνητά τους και θα εξαντλήσουν την ευρηματικότητά τους σε πιθανές διαδρομές, για να μετακινηθούν εκτός του τόπου της μόνιμης κατοικίας τους προς τα εξοχικά τους, καλό είναι να το ξανασκεφτούν. 300 ευρώ θα είναι το πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων και, το βασικότερο, επιστροφή στη βάση.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι τις 27 Απριλίου, αναστέλλεται η προς και μεταξύ των νησιών συγκοινωνία, τόσο αεροπορικώς όσο και ακτοπλοϊκώς, με εξαίρεση:

α) τη μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς το νησί κατοικίας τους και

β) των κατοίκων των μικρών νησιών προς τα μεγαλύτερα εντός του ίδιου Δήμου και για λόγους που καλύπτονται αποκλειστικά από τις περιπτώσεις κατ’ εξαίρεση μετακίνησης Β1, Β2 και Β3.

Δηλαδή, για παράδειγμα, οι κάτοικοι της Σύμης θα μπορούν να μεταβούν στη Ρόδο για να πάνε στο φαρμακείο ή στο γιατρό, σε κατάστημα προμήθειας αγαθών πρώτης ανάγκης ή να μεταβούν στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. Αλλά οι κάτοικοι της Ρόδου δεν θα μπορούν να μεταβούν στη Σύμη.

Οι κάτοικοι των Ψαρών θα μπορούν να μεταβούν στη Χίο για τους ίδιους λόγους, όχι όμως οι κάτοικοι της Χίου στα Ψαρά.

Ομοίως και οι κάτοικοι της Νισύρου θα μπορούν να μεταβούν στην Κω, αλλά το αντίθετο δεν θα είναι εφικτό.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα δεν είναι καινούρια. Βρίσκονται ήδη σε ισχύ, όπως γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που τα σέβεται και, πάνω από όλα, τα εφαρμόζει.

Αυτό που αλλάζει, είναι ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι εφαρμογής τους. Για παράδειγμα, η δυνατότητα άπαξ μετάβασης στη μόνιμη κατοικία ισχύει ήδη από τις 23 Μαρτίου, ενώ από τις 21 Μαρτίου δυνατότητα μετάβασης στα νησιά έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοί τους.

Αυτές τις ημέρες μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια του Ουίνστον Τσώρτσιλ, «κερδίζεις τη ζωή από αυτά που δίνεις». Και σήμερα, με το να μείνουμε σπίτι δίνουμε ανάσα ζωής σε εκείνους που κινδυνεύουν.

Σήμερα το να μείνουμε σπίτι είναι μια πράξη ευθύνης και προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας, προς τους αγαπημένους μας. Έτσι προστατεύουμε τους άλλους, αλλά και εμάς τους ίδιους, προστατεύουμε τη ζωή, το ύψιστο αγαθό.

Για αυτό και μένουμε σπίτι και μόνο σπίτι. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές.
με πληροφορίες από το in.gr//&Πολιτική Προστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]