ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αναφορά από Κώστα Μπάρκα για δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές-μέλη τρίτεκνων οικογενειών


Τη δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους μαθητές- μέλη τρίτεκνων οικογενειών, ζητά με Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Στην Αναφορά του κ. Μπάρκα επισυνάπτεται η Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), η οποία έχει κοινοποιηθεί στον κ. Πρωθυπουργό και στο Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή.
Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην Αναφορά, «είναι σίγουρο και αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ομοσπονδίας, πως σε κάθε μία από τις οικίες των οικογενειών με τρία τέκνα, δεν επαρκεί ο αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών για όλα τα μέλη της πολυμελούς οικογένειας, ειδικά δε αν συνυπολογιστεί πως αρκετοί από τους γονείς εργάζονται με τηλεργασία τότε η διαμορφωθείσα κατάσταση, ως προς τη διάθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών, γίνεται πολύ δύσκολη είτε για τα παιδιά- μαθητές, είτε για τους γονείς- εργαζόμενους.».
Η Αναφορά του κ. Μπάρκα, στηριζόμενη σε αίτημα ενός συγκεκριμένου συλλογικού εκπροσώπου, αναδεικνύει ευρύτερα την άμεση ανάγκη για τη στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών και έρχεται σε συνέχεια του αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη δωρεάν διάθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αίτημα στο οποίο προκύπτει ότι η κυβέρνηση υπαναχωρεί, αφού ενώ το Υπουργείο Παιδείας έστειλε Εγκύκλιο στις εκπαιδευτικές μονάδες όλης της χώρας για την καταγραφή και αποστολή του ακριβούς αριθμού μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να προχωρήσει η προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, μόλις δύο μέρες αργότερα υπαναχώρησε, καθώς απέστειλε νέα Εγκύκλιο, με την οποία διευκρινίζεται ότι η προμήθεια υπολογιστών αφορά ελλείψεις της σχολικής μονάδας και όχι των φυσικών προσώπων, δηλαδή εκπαιδευτικών ή μαθητών. Ενέργεια, που ήδη έχει καταγγελθεί ως εμπαιγμός από συλλογικούς εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Φαίνεται ότι για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν εκατομμύρια και «λεφτόδεντρα» για να μοιράζει με αδιαφάνεια σε φίλους καναλάρχες, αλλά δεν υπάρχουν για να στηρίξει μαθητές και γονείς αυτές τις δύσκολες στιγμές.           

Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική Αναφορά:


 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές-μέλη τρίτεκνων οικογενειών.».

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μπάρκας Κωνσταντίνος καταθέτει προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), η οποία έχει κοινοποιηθεί στον κ. Πρωθυπουργό και στο Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή, με την οποία ζητούν τη μέριμνα, ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές-μέλη τρίτεκνων οικογενειών. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, είναι σίγουρο και αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ομοσπονδίας, πως σε κάθε μία από τις οικίες των οικογενειών με τρία τέκνα, δεν επαρκεί ο αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών για όλα τα μέλη της πολυμελούς οικογένειας, ειδικά δε αν συνυπολογιστεί πως αρκετοί από τους γονείς εργάζονται με τηλεργασία τότε η διαμορφωθείσα κατάσταση, ως προς τη διάθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών, γίνεται πολύ δύσκολη είτε για τα παιδιά- μαθητές, είτε για τους γονείς- εργαζόμενους.
Η συγκεκριμένη επιστολή της ΟΠΟΤΤΕ για τη δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές- μέλη των τρίτεκνων οικογενειών, έρχεται σε συνέχεια του αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας για δωρεάν διάθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αίτημα στο οποίο προκύπτει ότι υπαναχωρείτε, αφού ενώ στείλατε Εγκύκλιο στις εκπαιδευτικές μονάδες όλης της χώρας για την καταγραφή και αποστολή στο υπουργείο του ακριβούς αριθμού μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να προχωρήσει η προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, μόλις δύο μέρες αργότερα υπαναχωρήσατε, καθώς αποστείλατε νέα Εγκύκλιο, με την οποία διευκρινίζεται ότι η προμήθεια υπολογιστών αφορά ελλείψεις της σχολικής μονάδας και όχι των φυσικών προσώπων, δηλαδή εκπαιδευτικών ή μαθητών.

Επισυνάπτεται η Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ).
Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα 14.04.2020
Ο καταθέτων  Βουλευτής
Μπάρκας Κωνσταντίνος
         







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]