ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Σ.Τσιόδρας:Διαφωνώ με τον ΠΟΥ Μπορεί να υπάρξει ανοσία στον ιό

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το  πλάνο χτισίματος της ανοσίας του πληθυσμού στον Covid-19 ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι το να χτίσει κανείς σταδιακά ανοσία σε αυτόν τον ιό είναι σημαντικό όπως δείχνει η εμπειρία άλλων χωρών όπου μαζικά εξετέθη ο πληθυσμός στον ιό με τραγικά αποτελέσματα   των τελευταίων εβδομάδων .
Η σταδιακή ανοσία που θα οδηγούσε σε εξασφάλιση του πληθυσμού από περαιτέρω επέκταση της νόσου δεν είναι ακριβώς γνωστή .Μερικοί μιλούν για 50% άλλοι για 70% ,πάντως σίγουρα δεν μπορεί να γίνει απότομα.
Με τον όρο σταδιακή ανοσία ,όπως εξήγησε ο καθηγητής  εννοούμε κάποιοι να εκτεθούν στον ιό και να αποκτήσουν αντισώματα που θα τους προστατεύσουν .
Ο κ.Τσιόδρας ανέφερε  ότι δεν συμφωνεί με την τοποθέτηση του ΠΟΥ ότι τα αντισώματα δεν μπορούν να προστατέψουν κάποιον διευκρινίζοντας πως ακολουθεί την τοποθέτηση εκείνη που θέλει τα αντισώματα να προστατεύουν τουλάχιστον για έναν χρόνο .
Τα μελλοντικά τεστ αντισωμάτων θα είναι αυτά που  θα δείξουν   τι ακριβώς ισχύει ,σημείωσε ο κ.Τσιόδρας.
"Μια από τις ομάδες που θα μπορούσε να εκτεθεί σταδιακά και είναι και η λιγότερο ευπαθής είναι τα μικρά παιδιά .Η στρατηγική αυτή υιοθετείται από κάποιες χώρες οι οποίες ακολουθούν και τη στρατηγική της  παιδικής χαράς .T
α σταθμίζουμε όλα τα αξιολογούμε όλα και σκεφτόμαστε  και μεις τι από αυτά θα μπορούσε να ωφελήσει τη χώρα μας για τη σταδιακή ανάπτυξη της ανοσίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]