ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Απολυμαντικά χεριών:Μόνο δύο καταπολεμούν τον νέο κορωνοϊό

Τα αποτελέσματα των νέων δοκιμών   σχετικά με τα αντισηπτικά  δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Emerging Infectious Diseases .

Ελλείψει εμβολίου ή αποτελεσματικών αντιιικών φαρμάκων, η υγιεινή των χεριών αποτελεί βασικό στοιχείο των προσπαθειών για την πρόληψη της εξάπλωσης του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου coronavirus 2 (SARS-CoV-2), του ιού που προκαλεί   ο νέος κορωνοϊός .

Τα άτομα που έχουν τη λοίμωξη μπορεί να παρουσιάσουν λίγα, εάν υπάρχουν, συμπτώματα, αλλά εξακολουθούν να είναι σε θέση να μεταδώσουν τον ιό. Ο ιός εξαπλώνεται μέσω σταγονιδίων στον αέρα ή σε κοινά χρησιμοποιούμενες επιφάνειες, όπως     για παράδειγμα τα πόμολα .
Το πλύσιμο των χεριών καλά με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία από επιβλαβή βακτήρια και ιούς.

Το πλύσιμο των χεριών δεν είναι πάντα εύκολο , ωστόσο, ειδικά για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη πρόσβασης στο τρεχούμενο νερό και στην έλλειψη επαρκούς χρόνου για να πλένονται  καλά τα χέρια.

Εν τω μεταξύ,  η  εν λόγω  ομάδα μπορεί να εκτεθεί σε λοίμωξη από διάφορες πηγές καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Απολυμαντικά χεριών με βάση το αλκοόλ παρέχουν μια γρήγορη, απλή εναλλακτική λύση. Ωστόσο, δεν είμαστε σίγουροι πόσο   αποτελεσματικά   μπορεί να είναι έναντι του SARS-CoV-2.

Οι κατευθυντήριες γραμμές μέχρι σήμερα προήλθαν από έρευνα που δείχνει ότι τα απολυμαντικά απενεργοποιούν άλλους κορωνοϊούς .

Ο ΠΟΥ προτείνει δύο σκευάσματα απολυμαντικών με βάση το αλκοόλ για την πρόληψη της εξάπλωσης παθογόνων γενικά.

Τώρα, επιστήμονες στη Γερμανία και την Ελβετία έχουν δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα των απολυμαντικών έναντι του SARS-CoV-2.

Το πρώτο απολυμαντικό περιλαμβάνει:

αιθανόλη - 80% κατ 'όγκο (vol / vol)
γλυκερίνη (επίσης γνωστή ως γλυκερόλη) - 1,45% vol / vol
υπεροξείδιο του υδρογόνου - 0,125% vol / vol
Το δεύτερο περιλαμβάνει :

ισοπροπανόλη (επίσης γνωστή ως 2-προπανόλη ή ισοπροπυλική αλκοόλη) - 75% vol / vol
γλυκερίνη - 1,45% vol / vol
υπεροξείδιο του υδρογόνου - 0,125% vol / vol
Οι ερευνητές εξέθεσαν τα σωματίδια του ιού SARS-CoV-2 σε κάθε σύνθεση για 30 δευτερόλεπτα.

Όταν εξέτασαν την επακόλουθη ικανότητα του ιού να μολύνει κύτταρα σε εργαστηριακές καλλιέργειες, διαπίστωσαν ότι και οι δύο  παραπάνω συνθέσεις είχαν απενεργοποιήσει τον ιό.
Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας ήταν ο  καθηγητής Stephanie Pfänder, του Τμήματος Μοριακής και Ιατρικής Ιολογίας στο Ruhr-Universität Bochum, στη Γερμανία.

«Δείξαμε ότι και οι δύο συνιστώμενες από τον ΠΟΥ συνταγογραφήσεις απενεργοποιούν επαρκώς τον ιό μετά από 30 δευτερόλεπτα», σημείωσε
ο καθηγητής Pfänder.
medicalnewstoday.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]