Ιωάννινα- ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ :Προσλήψεις προσωπικού τώρα πριν είναι πολύ αργά...



Αμέσως με τη εμφάνιση του κορωνοϊού είχαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο του Δήμου Ιωαννιτών κ. Ελισάφ.  Ζητήσαμε ο δήμος να προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα για τους εργαζόμενους (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, εκ περιτροπής εργασία, κλείσιμο κάποιων υπηρεσιών που συνωστίζονται πολίτες), για την αποφυγή  μετάδοσης της επιδημίας. Ζητήσαμε να προχωρήσει ο δήμος άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι για να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, όμως γενικά  περιμένουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης .

Τώρα υπάρχει ο νόμος - για την συνεπικούρηση των υπηρεσιών στη διαχείριση των συνεπειών από τη διασπορά του Κορωνοϊού COVID-19 - γιατί ο Δήμος δεν προχωρά στις προσλήψεις όπως έχουν κάνει άλλοι δήμοι;Λεφτά υπάρχουν 23 εκ,e
Στις 27 Μαρτίου στο εργοτάξιο έγινε ενημέρωση από τον Γιατρό εργασίας για τον κορονιό .Ζητήσαμε παρουσία των εργαζομένων από τον αντ/ρχο καθαριότητας την αναγκαιότητα πρόσληψις προσωπικού και μας απάντησε ότι έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο και θα του εισηγηθεί το το θέμα .Αντί αυτού, η Δημοτική Αρχή  τη δευτέρα 30 του μηνός δια περιφοράς, αποφάσισε την ανάθεση πλήσεων των κάδων σε ιδιώτη! Γιατί; όταν το αυτοκίνητο -πλυντήριο του δήμου ήταν καθόλα έτοιμο . Γραμμάτια μάλλον εξοφλούνται .

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει τώρα στη πρόσληψη προσωπικού πριν είναι  πολύ αργά. Χρειάζεται προσωπικό  για πλύσιμο και απολύμανση κάδων,(όπως γινόταν πάντα από την υπηρεσία του Δήμου) πλύσιμο δρόμων και πλατειών, καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων, οδοκαθαρισμός ,καθαρισμό και απολύμανση κτιρίων, αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και κλαδέματα δένδρων.

Στο υπάρχον ελλιπές προσωπικό - όπως έχουμε τονίσει επανηλειμένα  - τώρα λείπουν και οι συνάδελφοι που πήραν άδειες ειδικού σκοπού και άδειες υψηλού κινδύνου.

 Είναι αυτονόητο για μας ότι  στις υπηρεσίες των δήμων δεν πρέπει να μπει ιδιώτης. "Πιστεύαμε" ότι και η δημοτική αρχή βλέποντας τα «χάλια» που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις στην υγεία με την υπονόμευση των νοσοκομείων και γενικότερα την υποβάθμιση του δημόσιου σύστημα υγείας για χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων δεν θα ξαναεπιχειρούσαι να ιδιωτικοποιήσει υπηρεσία του δήμου αλλά να ενισχύσει τις υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό.

Το πάθημα από τη πανδημία και αυτά που βλέπουμε να γίνονται διεθνώς με εκατόμβες θυμάτων από την πολιτική  ευθύνη, την αναλγησία των καπιταλιστικών κυβερνήσεων απέναντι στους λαούς θα γίνει μάθημα και οι εργαζόμενοι που έχουν το πρώτο λόγω, θα λογαριαστούν με τους υπεύθυνους αυτής της βάρβαρης και απάνθρωπης πολιτικής.

Η «γύμνια» τους αναγκάζει και τους θιασώτες των ιδιωτικοποιήσεων τώρα στα δύσκολα  να ψελλίσουν  «Κακά τα ψέματα, χωρίς  ισχυρή κρατική παρέμβαση και δράση, χωρίς την αυτοθυσία των ανθρώπων του κατασυκοφαντημένου δημόσιου συστήματος υγείας, δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά θάνατος, δυστυχία και βεβαίως οικονομική και κοινωνική κατάρρευση». Αυτά «αναγκάζονται» και λένε διάφοροι ένθερμοι υποστηριχτές των ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, όπως και της ιδιωτικοποίησης της υγείας.

Ζητάμε τώρα  προσλήψεις προσωπικού.

 Πιστή εφαρμογή για τους εργαζόμενους των οδηγιών που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊου και την αποφυγή της έκθεσή τους σε κίνδυνο μόλυνσης.

Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.(Αλήθεια τι περισσότερες αποδείξεις θέλουν να δουν π.χ.για την κοινωνική προσφορά των εργαζομένων στο βοήθεια στο σπίτι για να τους μονιμοποιήσουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις;)

Δώρο και για τους εργαζόμενους των δήμων, είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης.

Μεντής Χρήστος, Ζώης Γαλατάς, Μπενέκου ΡέναΙ                  Iωάννινα, 31  Μαρτίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]