Δήμος Πρέβεζας:Δίκτυο εθελοντισμού στήριξης αδύναμων πολιτών

Πρωτοβουλία στήριξης των αδύναμων συμπολιτών μας με τη δημιουργία δικτύου εθελοντισμού  στο Δήμο  Πρέβεζας.

Ο Δήμος Πρέβεζας συμμεριζόμενος τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει η πατρίδα μας από την πανδημία του κορωνοϊού και έχοντας ήδη “χαρτογραφήσει” τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ενισχύσει με εθελοντές τη Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στους συμπολίτες που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους.
Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται περιλαμβάνουν:
εξυπηρέτηση για παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης
παροχή γευμάτων στους άπορους και οικονομικά αδύναμους
συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν στα όρια του Δήμου
ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφωνικής γραμμής και
διεκπεραίωση αιτημάτων για πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται από τα ΚΕΠ του Δήμου.
Το εθελοντικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όποιον μπορεί λόγω της ειδίκευσής του να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες όπως φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακείου, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό καθώς και φοιτητές συναφών επιστημών,οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους, μάγειρες κλπ.
Επίσης μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει παρέχοντας διοικητική ή οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.
Στην ιστοσελίδα του Δήμου Πρέβεζας υπάρχει link με λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών στη νέα αυτή προσπάθεια που αφορά δεκάδες άτομα της “διπλανής” πόρτας.

www.dimosprevezas.gr/ethelontiko-programma-dimou-prevezas/

Ο Δήμαρχος κ.Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:
«Ο Δήμος Πρέβεζας   εφάρμοσε από την αρχή, έγκαιρα και  με ιδιαίτερη προσοχή  όλες τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων και της κυβέρνησης    για να προστατεύσει τους εργαζομένους  και τους δημότες  και να  θωρακίσει σε τοπικό επίπεδο  τη  Δημόσια Υγεία (απολυμάνσεις, προμήθεια υλικών, οργάνωση συστήματος τηλεδιάσκεψης, αναστολή λειτουργίας δομών  και χώρων συνάθροισης, τηλεφωνικό κέντρο για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας, ενημέρωση των πολιτών, κλπ), ενώ πρόσφερε τη συνδρομή του στις τοπικές υγειονομικές  αρχές (μεταφορά του ΕΚΑΒ, νέος χώρος για αιμοληψίες κλπ). Τώρα, υλοποιούμε μια νέα πρωτοβουλία
δημιουργώντας ένα εθελοντικό πρόγραμμα.
«Μένουμε Σπίτι» γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, δεν παύουμε όμως να νοιαζόμαστε  για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας. Οφείλουμε να  παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια και να είμαστε δίπλα στους ευπαθείς συμπολίτες μας.
Καλούμε όσους μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά στην προσπάθειά μας.
Ας βοηθήσουμε  ώστε η κρίση να περάσει και όταν θα έλθει αυτή η στιγμή, να είμαστε όλοι υγιείς και να είμαστε όλοι μαζί!
Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος η δύναμη της ανθρωπιάς θα νικήσει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]