Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές και η ζήτηση στα καύσιμα

Οι βενζινοπώλες κάνουν λόγο για πτώση άνω του 80% στις πωλήσεις αμόλυβδης βενζίνης και diesel.
Πάνω από 0,12 ευρώ το λίτρο έχει μειωθεί η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης το τελευταίο 15νθήμερο εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Επίσης σύμφωνα με τους βενζινοπώλες η ζήτηση καυσίμων από τις εταιρείες πετρελαιοειδών έχει καταγράψει πτώση 50% ενώ βουτιά άνω του 80% σημειώνουν οι πωλήσεις στα πρατήρια υγρών καυσίμων σύμφωνα με τους βενζινοπώλες. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην Αττική η μέση τιμή είναι πια κάτω από τα 1,33 ευρώ το λίτρο, ενώ πολλά πρατήρια πωλούν το λίτρο την αμόλυβδη ακόμη και στα επίπεδα των 1,31 ευρώ. Ενδεικτικό είναι επίσης και το γεγονός πως και το πετρέλαιο κίνησης στα κινείται γύρω από το 1 ή 1,1 ευρώ καταγράφοντας επίσης μια μείωση της τάξης των 11 λεπτών.

Κάτω από 1 ευρώ/λίτρο το πετρέλαιο κίνησης

Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες η απαγόρευση της κυκλοφορίας προκάλεσε την ραγδαία μείωση της ζήτησης η οποία από τις 23 Μαρτίου καταγράφει βουτιά άνω του 80% κυρίως στην αμόλυβδη βενζίνη ενώ πάνω από 70% ανέρχεται η μείωση στο πετρέλαιο κίνησης. Τώρα σε επίπεδο διμήνου οι πωλήσεις φαίνεται ότι καταγράφουν πτώση 50% και αν βελτιωθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό τότε είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω το ποσοστό πτώσης και να δημιουργηθούν τεράστιες ζημίες στις εταιρείες πετρελαιοειδών αλλά και στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Πτώση τζίρου-σοκ 60%

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ) έχει επισημάνει από τις 17 Μαρτίου με επιστολές προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, τα προβλήματα και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους, από την παραμονή σε ολοήμερη άνευ αντικειμένου λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Μετά την λήψη των μέτρων, με το υποχρεωτικό κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση διάδοσης του κορωνοϊού, μας είναι αδιανόητο να κατανοήσουμε την Κυβερνητική απραξία στις συγκεκριμένες προτάσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ.

Με αποδεδειγμένα πλέον καθημερινά από το σύστημα εισροών-εκροών, της δραματικής πτώσης του τζίρου από 60% και πάνω στο σύνολο σχεδόν των πρατηρίων ζητήσαμε:
-Την οικονομική ενίσχυση των πρατηρίων για μισθοδοσία εργαζομένων και επιδότηση ενοικίων.

-Τον περιορισμό των ωρών λειτουργίας τους καθημερινά,

-Την αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων για την προστασία των εργαζομένων.

Δυστυχώς όμως τα αρμόδια Υπουργεία κωφεύουν και απαξιούν να μας απαντήσουν αιτιολογημένα, για τις επισημάνσεις και τις προτάσεις μας. Πολλοί συνάδελφοι μας βρίσκονται ήδη σε οικονομική απόγνωση.

Έχουν αντιληφθεί οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ότι με την ανεξήγητη συμπεριφορά τους οδηγούν σε κλείσιμο μεγάλο αριθμό οικογενειακών πρατηρίων, αφήνοντας τον έλεγχο και της λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών, στα μονοπωλιακά σχέδια των μεγάλων πετρελαϊκών ομίλων;»
πηγή newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]