ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά Τιμούμε τους εργαζόμενους




Πέρασαν 134
χρόνια από τον Μάη εκείνον που τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Η πρώτη του Μάη ήταν και είναι ημέρα ορόσημο για κάθε μορφής αγώνα.
Οι αγώνες των εργαζόμενων, οι αγώνες του συνδικάτου, είναι αγώνες χωρίς παύση, χωρίς ανάσα ξεκούρασης, χωρίς συμβιβασμούς.
Πόσο μάλλον σήμερα. Πόσο μάλλον αυτή την περίοδο. Πόσο μάλλον αυτή την ίδια την στιγμή που οι εργαζόμενοι δίνουν πολλά περισσότερα από τον μόχθο τους, τον επαγγελματισμό τους, την ευσυνειδησία τους. Δίνουν καθημερινά «κομμάτια» της ίδιας τους της ζωής.
Τιμούμε την πρώτη του Μάη, την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, το απόλυτο σύμβολο της πάλης και των θυσιών των εργαζομένων για το δικαίωμά τους στην εργασία, για το δικαίωμά τους στη ζωή.
Είναι προφανές ότι ο φετινός εορτασμός συναντά πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Οι συνθήκες όμως αυτές δεν αλλοιώνουν την ουσία των γεγονότων, δεν αναιρούν δεδομένα, δεν αλλάζουν την Ιστορία.
Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι.
Το μήνυμα της ενότητας, της αγωνιστικότητας, της συνοχής, της αποφασιστικότητας, φέτος «ακούγονται» περισσότερο δυνατά από ποτέ.
ΜΕΝΟΥΜΕ σταθεροί και προσηλωμένοι στον αγώνα για την αποτροπή της βίαιης απολιγνιτοποίησης
ΜΕΝΟΥΜΕ σταθεροί στον στόχο για προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των εργαζομένων
ΜΕΝΟΥΜΕ σταθεροί στην προσπάθεια διασφάλισης της ενεργειακής επάρκειας της χώρας που μόνον ο λιγνίτης μπορεί να εξασφαλίσει
ΜΕΝΟΥΜΕ σταθερά στο πλευρό των διεκδικήσεων της τοπικής κοινωνίας που δικαιούται μία διαχείριση ισάξια της διαχρονικής προσφοράς της.


ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ
&
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]