ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Καταγγελία Ε.Α.Κ.Π Ηπείρου ..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
Μετά από την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 25-4-2020 το απερχόμενο προεδρείο του σωματείου των πυροσβεστών ( Ε.Υ.Π.Σ.Π. ) Ηπείρου και τα νέα ψέματα και τις συκοφαντίες εναντίον της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών που αναφέρει σε αυτή, καταδεικνύεται ότι οι συγκεκριμένοι υποτιθέμενοι « συνδικαλιστές » έχουν χάσει πλήρως τον όποιο έλεγχο είχαν μέχρι σήμερα, κοινώς « ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ». Τα όσα γράφουν στο συγκεκριμένο έγγραφο τους είναι « για γέλια και για κλάματα » και εξευτελίζουν για ακόμα μια φορά τη συνδικαλιστική λειτουργία στο χώρο μας.
Η Ε.Α.Κ.Π. με τη σημερινή καταγγελία της απαντά σε αυτά που αναφέρουν στο κατάπτυστο από κάθε άποψη έγγραφό τους, όπως αρμόζει σε κοινούς ψεύτες, συκοφάντες και προβοκάτορες.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π.
Ενώ η προχθεσινή ανακοίνωση του απερχόμενου προεδρείου, υποτίθεται ότι απαντά στην καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π. ( 10-4-2020 ) για την προβοκατόρικη δυσφήμηση σε βάρος μέλους της από τον μέχρι πρότινος πρόεδρο της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου, πουθενά δεν αναφέρεται στην συγκεκριμένη ανακοίνωση ούτε μία λέξη για τις συκοφαντίες αυτές, γεγονός που επιβεβαιώνει πλήρως την καταγγελία μας σε ότι αφορά τη συκοφαντική επίθεση σε βάρος μας. 
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Για να αποπροσανατολίσουν τους συναδέλφους από τα πραγματικά προβλήματα και τις σοβαρές δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν άμεσα.
Αναφερόμαστε κυρίως στις μεταθέσεις που θα ανακοινωθούν μέσα στον Μάιο ή το αργότερο μέσα στον Ιούνιο και θα ξεσπιτώσουν αρκετούς συναδέλφους και από την Ήπειρο. Οι συγκεκριμένες μεταθέσεις - ξεσπίτωμα που θα διαλύσουν την προσωπική και οικογενειακή ζωή των πυροσβεστών και παράλληλα θα αποδυναμώσουν αρκετές πυροσβεστικές υπηρεσίες στην περιφέρειά μας, δεν θα έχουν μόνο την υπογραφή της κυβέρνησης και της Φυσικής Ηγεσίας. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ του απερχόμενου προεδρείου του σωματείου μας, δηλαδή των   « συνδικαλιστών » που τους ψήφισαν οι συνάδελφοι για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και αυτοί τους ξεσπιτώνουν και τους διαλύουν τη ζωή. Είναι αυτοί που πρότειναν στην κυβέρνηση να ξεσπιτωθούν με μεταθέσεις συνάδελφοι από την Ήπειρο και από όλη τη χώρα για να μπαλώνονται με αυτό τον τρόπο οι μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, αντί να πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες προσλήψεις. Αυτό είναι το « ενδιαφέρον » που επέδειξαν για τους συναδέλφους μας, για την πυροπροστασία και για τους κινδύνους που απειλούν την ασφάλεια της περιοχής μας και των συμπολιτών μας.
Για όλα αυτά τα προβλήματα των συναδέλφων και του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι ευνόητο γιατί « δεν βγάζουν άχνα » και προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια με τα ψέματα και τις συκοφαντίες που εκτοξεύουν κατά της Ε.Α.Κ.Π.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Οι συνεχείς παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. στην κυβέρνηση και την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία από τις πρώτες μέρες της εκδήλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην πατρίδα μας ( 6 Μαρτίου 2020 ) μέχρι και σήμερα, για να ληφθούν άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των πυροσβεστών και των συμπολιτών μας, ενόχλησαν το απερχόμενο προεδρείο της  Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου, γιατί ανέδειξαν παράλληλα και την δική του συνειδητή αδράνεια απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Το απερχόμενο προεδρείο:
« Δεν έβγαλε άχνα » προς την Πολιτική και τη Φυσική Ηγεσία για να επιλυθούν άμεσα όλα αυτά να προβλήματα, δεν έκανε καμία αναφορά για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντί μας, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Δεν έχουν απαιτήσει ποτέ, ούτε ακόμα και την στοιχειώδη καθημερινή καθαριότητα των υπηρεσιών.
Με πρόσχημα ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη ο προϋπολογισμός από την ΠΕ.ΠΥ.Δ., παρ’ ότι είχε περάσει ένας και πλέον μήνας από την έναρξη της Πανδημίας, που όλος τυχαίως αυτήν την δικαιολογία  πρόβαλαν και οι  συνοδοιπόροι τους σε άλλες ενώσεις, πρότειναν να αγοραστούν Μέσα Ατομικής Προστασίας από τα χρήματα των πυροσβεστών, που υπάρχουν στο ταμείο του σωματείου μας. Ισχυρίστηκαν ότι με τα χρήματα αυτά, μπορεί να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων.
Ενάμιση περίπου μήνα μετά την έναρξη της εξάπλωσης της πανδημίας, εξέδωσαν ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου για τις δωρεές των ιδιωτών σε Μέσα Ατομικής Προστασίας στους πυροσβέστες.
Όταν μοιράστηκαν κάποια μέσα προστασίας στο προσωπικό, όχι μόνο από χορηγίες αλλά και από τις ενέργειες των Διοικήσεων των Υπηρεσιών, το προεδρείο ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΕ το γεγονός αυτό, για να παρουσιάσει « δήθεν έργο » υπέρ της προστασίας των πυροσβεστών.
Η αλήθεια όμως είναι, ότι αδιαφόρησαν πλήρως για την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων και ότι είναι ικανοί να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ακόμα και μια τόσο σοβαρή κρίσιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για να υποκριθούν ότι ενδιαφέρονται για τους πυροσβέστες.
Τους προκαλούμε, να βγουν δημόσια και να απαντήσουν αν έχουν δοθεί σε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Ήπειρο τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας, οι ειδικές στολές για την αποφυγή επαφής με ύποπτα κρούσματα, αν έχουν γίνει απολυμάνσεις σε όλες τις υπηρεσίες στην περιφέρεια. Το λέμε αυτό γιατί γνωρίζουμε ότι σε ορισμένες υπηρεσίες, δεν έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι παραπάνω ενέργειες.
Σχετικά με τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις έστω και για ένα μήνα όπως ισχυρίζεται το προεδρείο, με το ποσό των 2.000 ευρώ που υποτίθεται ότι ήταν διατεθειμένοι να δώσουν από το ταμείο του σωματείου, μόνο αυτοί το γνωρίζουν πως θα μπορούσε να γίνει, γιατί είναι προφανές ότι αυτό είναι αδύνατο.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π.
Οι συνδικαλιστικές θέσεις και οι προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. είναι γνωστές σε όλους τους συναδέλφους της Ελλάδας και κοινοποιούνται συνεχώς και ανελλιπώς σε όλες τις υπηρεσίες. Σε αντίθεση με το απερχόμενο προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου που τις  αποκρύπτει από τους συναδέλφους και τις κοινοποιεί πρώτα στις κυβερνήσεις, όπως έκανε με τις προτάσεις που κατέθεσε για το ξεσπίτωμα των πυροσβεστών, αλλά και παλαιότερα με τις προτάσεις για την διάλυση των ασφαλιστικών μας ταμείων με την μετατροπή τους σε επαγγελματικά, για να πληρώνουμε αποκλειστικά από την τσέπη μας τις εισφορές και να απαλλάξουμε το κράτος από τη χρηματοδότηση.
Εδώ και πολλά χρόνια η Ε.Α.Κ.Π. στηρίζει το διεκδικητικό πλαίσιο που προτείνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ( Π.Α.ΜΕ. ). Στηρίζουμε το πλαίσιο του αγωνιστικού κινήματος που δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε ιδιωτικούς και σε δημοσίους υπαλλήλους, που προσπαθεί να ενώσει όλο το λαό για να αγωνιστεί και να κατακτήσει αυτά που του ανήκουν.
Είναι τιμή μας, που έχουμε συμμετάσχει και έχουμε σταθεί αλληλέγγυοι στους αγώνες εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Κάναμε το καθήκον μας ως συνδικαλιστές και πρώτα απ όλα ως άνθρωποι, όταν εκφράσαμε εμπράκτως την αλληλεγγύη μας στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στη Χαλυβουργία. Στηρίξαμε και εμείς όπως και εκατοντάδες άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς, τους ανθρώπους που αγωνιζόταν για την επιβίωση των οικογενειών τους. Τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας για να μην μείνουν στο δρόμο οι οικογένειες των εργαζόμενων στη Χαλυβουργία, το απερχόμενο προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου τη συγκρίνει με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να μας τα χορηγήσει άμεσα και που ποτέ δεν είχε την πρόθεση το προεδρείο να απαιτήσει από την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία. Αυτή είναι η « ευαισθησία » που δείχνουν απέναντι σε ανθρώπους που υποφέρουν και αγωνίζονται για το δίκιο τους και την ίδια « ευαισθησία » δείχνουν και για τους πυροσβέστες, όταν τους λένε να αγοράσουν με δικά τους χρήματα τα μέσα για να προστατευτούν από την πανδημία ( που σε καμία περίπτωση δεν είναι εφικτό αυτό ) και να απαλλάξουν το κράτος από τις βασικές υποχρεώσεις του προς όλους τους φορολογούμενους πολίτες, για να μπορεί βέβαια να σκορπάει η κυβέρνηση δισεκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Η συνδικαλιστική δράση μας, είναι φυσικό να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το απερχόμενο προεδρείο του σωματείου μας που όχι μόνο αποφεύγει « σαν το διάολο το λιβάνι » τους κοινούς αγώνες και την αλληλεγγύη σε άλλους εργαζόμενους « μη ένστολους », αλλά έχει φτάσει στο σημείο μέσω του τέως Γενικού του Γραμματέα να κατηγορήσει και να συκοφαντήσει χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, ακόμα και εποχικούς συναδέλφους πυροσβέστες ( βλέπε συνέντευξη του σε τοπική εφημερίδα των Ιωαννίνων στις 17-8-2017 ). Αυτοί αποτελούν δυστυχώς, την πλειοψηφία των εκλεγμένων « συνδικαλιστών » μας.
Είναι τόση μεγάλη η δυσκολία τους για να βρουν πατήματα στην πολεμική τους απέναντι στην Ε.Α.Κ.Π. οι συμβιβασμένοι εκπρόσωποι των ενώσεων που ελέγχονται από τις δυνάμεις της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ., όπου φθάνουν στο σημείο να επικαλούνται ταυτόχρονα τα προεδρεία δύο ενώσεων Ηπείρου και Στερεάς, το ίδιο ακριβώς επιχείρημα σε βάρος της Ε.Α.Κ.Π. για την αλληλεγγύη που έδειξε στους χαλυβουργούς για διαφορετικό όμως λόγο ο καθένας! Αίσχος!       
Είναι πολύ φυσικό το απερχόμενο προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου να τρέφει μεγάλο μίσος για το αγωνιστικό κίνημα, όταν στηρίζει το συντεχνιακό συνδικαλιστικό κατεστημένο στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας και « δεν του καίγεται καρφί » για τα προβλήματα των άλλων εργαζόμενων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές μας, οι δικοί μας άνθρωποι, ο λαός συνολικά.
Για τους λόγους αυτούς, το συγκεκριμένο προεδρείο συντάσσεται:
Με τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές της πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πυροσβεστών           ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ) και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Με όλους αυτούς που παριστάνουν τους συνδικαλιστές και φέρουν μεγάλες ευθύνες για την κατάργηση των δικαιωμάτων μας, για τις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε και που θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ( Π.Α.ΜΕ. ) όμως, αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των εργαζομένων, ως η μοναδική ουσιαστική διεκδικητική δύναμη που μπορεί να οργανώσει τον αγώνα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.
Προς μεγάλη απογοήτευση του απερχόμενου προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου, η αγωνιστική και ανιδιοτελής δράση του Π.Α.ΜΕ. έχει αναγνωριστεί επίσημα και από το συμβιβασμένο προεδρείο της Ομοσπονδίας των πυροσβεστών ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ), αλλά και από τα προεδρεία Ομοσπονδιών των αστυνομικών, λιμενικών, χαμηλόβαθμων και αξιωματικών ( βλέπε στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π. την ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 17-11-2017 και την κοινή ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας στις 20-9-2016, για τις συναντήσεις τους με μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ., με στόχο την συνεργασία για την κοινή διεκδίκηση των αιτημάτων μας ).
Πως θα τοποθετηθούν άραγε τα μέλη του απερχόμενου προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου και τι είδους παραπλανητικές εξηγήσεις θα επιχειρήσουν να δώσουν στους συναδέλφους, για το γεγονός ότι το συμβιβασμένο προεδρείο της Ομοσπονδίας των πυροσβεστών που στηρίζουν απροκάλυπτα τόσα χρόνια καθώς και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών και των λιμενικών, άσχετα με το κατά πόσο πιστεύουν στις οργανωμένες μαζικές διεκδικήσεις, αναγνωρίζουν όμως επίσημα τις αγωνιστικές δράσεις του Π.Α.ΜΕ. και την αλληλεγγύη που δείχνει εμπράκτως σε όλους τους εργαζόμενους; ΤΟΥΣ  ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Η Ε.Α.Κ.Π. συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του Π.Α.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη ( Δ.Ε.Θ. ) και τον Σεπτέμβριο του 2013, την ημέρα που διαδήλωναν όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Το τότε προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των Σωμάτων Ασφαλείας, που οργανώθηκαν μια μέρα πριν από τις κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων. Σε τέτοιου είδους διασπαστικές κινητοποιήσεις, συμμετέχει ανέκαθεν το απερχόμενο προεδρείο. Σε κινητοποιήσεις που γίνονται μια μέρα πριν, περιχαρακωμένα και χωριστά από τους άλλους εργαζόμενους, χωριστά από τις μανάδες, τους πατεράδες, τα αδέρφια, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας. Αυτή είναι η « αλληλεγγύη » που δείχνουν απέναντι στα προβλήματα που απασχολούν το λαό, αυτό είναι το «ενδιαφέρον» που δείχνουν για τους κοινούς αγώνες με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας και να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας. Γι αυτό και το μένος που βγάζουν συνεχώς, για τις κινητοποιήσεις που συμμετέχει η Ε.Α.Κ.Π.
Η Ε.Α.Κ.Π. ποτέ δεν ζήτησε από το ταμείο του σωματείου, το ποσό των 1000 ή 1200 ή 1300 ευρώ, για να συμμετάσχει σε πορεία διαμαρτυρίας. Τόσα χρήματα για τις κινητοποιήσεις μπορεί να δαπανούσε το απερχόμενο προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου, όχι όμως η Ε.Α.Κ.Π.
Τα ψέματα του προεδρείου αποδεικνύονται και από το σκέλος του αποσπάσματος των πρακτικών της συνεδρίασης του Δ.Σ., που παραθέτουν στην ανακοίνωσή τους. Η πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. ήταν να καλυφθούν από το σωματείο τα έξοδα των συναδέλφων που θα συμμετείχαν εκτός από την κινητοποίηση της Παρασκευής ( Σωμάτων Ασφαλείας ) και στην κινητοποίηση του Σαββάτου που διαδήλωσαν όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Τα έξοδα και για τις  2 αυθημερόν μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη, θα υπολογίζονταν ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων είτε με λεωφορείο είτε με ιδιωτικά αυτοκίνητα αν δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή   ( ανά 3 ή 4 άτομα στο κάθε αυτοκίνητο ). Από πού προκύπτει ότι η Ε.Α.Κ.Π. ζήτησε να καταβληθούν τα ποσά των 1.000, 1.200 ή 1.300 ευρώ, πουθενά δεν αναφέρεται αυτό στα πρακτικά που παραθέτουν, αυτή είναι η δικιά τους αυθαίρετη και ψευδής ερμηνεία.
   Τους καλούμε ν
α κοινοποιήσουν στους συναδέλφους και το ακριβές αντίγραφο των πρακτικών για όλη τη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 2-9-2013, για να αποκαλυφθεί η στάση τους και η θέση που πήραν συνολικά και για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Η Ε.Α.Κ.Π. ποτέ δεν πήρε χρήματα από το ταμείο του σωματείου, για να συμμετέχει σε κινητοποίηση του Π.Α.ΜΕ. Στις κινητοποιήσεις αυτές συμμετείχαμε με δικά μας έξοδα και δώσαμε και με αυτόν τον τρόπο την κατάλληλη απάντηση, απέναντι στην άρνηση του προεδρείου να καλύψει οικονομικά τις μετακινήσεις μας.
Με δικά μας έξοδα επίσης, οργανώνουμε και πραγματοποιούμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια, όπως και πρόσφατα στον νόμο της ψευτοαναδιοργάνωσης του Π.Σ. που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την υπηρεσία μας, καταργεί βασικά δικαιώματα και ξεσπιτώνει πυροσβέστες.
Που ήταν το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου όταν ψηφιζόταν ο συγκεκριμένος νόμος, αλλά και οι προηγούμενοι νόμοι ανάλογων « αναδιοργανώσεων » του Π.Σ., το 2006 και το 2014; ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ όπως ΠΑΝΤΑ. Γι αυτό και το μένος που βγάζουν συνεχώς, για τις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Ε.Α.Κ.Π.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π., ΣΕ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
Οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, σε περίπτωση που θελήσει να χρησιμοποιήσει σε έντυπό του, φωτογραφικό υλικό από αγωνιστικές κινητοποιήσεις - διαμαρτυρίες πυροσβεστών για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους, θα αντιμετωπίσει μια αντικειμενική δυσκολία. Συγκεκριμένα, από ποιες κινητοποιήσεις των πυροσβεστών θα μπορούσε να αντλήσει φωτογραφικό υλικό;
Θα ήταν ποτέ δυνατόν να μπορέσει να αντλήσει υλικό, από τις ανύπαρκτες κινητοποιήσεις:
Της Ομοσπονδίας των χιλιάδων πυροσβεστών ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ), που τα τελευταία χρόνια περιορίζεται σε μία και μοναδική εθιμοτυπική κινητοποίηση - φέστα κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη;
Της Ομοσπονδίας των χιλιάδων πυροσβεστών, που ήταν απούσα από όλες τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από την Ε.Α.Κ.Π. ενάντια στις ψευτοαναδιοργανώσεις του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τις διαμαρτυρίες μας μέσα στην αντιπυρική περίοδο;
Του απερχόμενου προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου που ψήφιζε ΟΧΙ στις κινητοποιήσεις στην περιφέρεια, στις Γενικές Συνελεύσεις του σωματείου το 2018, το 2017 και το 2016 και αναγκάστηκε κάτω από την πίεση της πλειοψηφίας των συναδέλφων να συμμετέχει σε κάποιες από αυτές, χωρίς καμία οργάνωση και προετοιμασία, μόνο και μόνο για να κρατήσουν τα προσχήματα;
Όλων αυτών που είναι εχθροί της αγωνιστικής δράσης, που δεν κάνουν τίποτε για να οργανώσουν τους πυροσβέστες να αγωνιστούν για το δίκιο τους και που βάζουν πλάτη καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια, για να περνάνε όλα τα μέτρα των κυβερνήσεων εναντίον μας;
Όλων αυτών που προτείνουν πριν από τις κυβερνήσεις ( πριν από εμάς για εμάς ), ξεσπίτωμα με μεταθέσεις, διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, μεταφορά αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος στους Δήμους και τις Περιφέρειες που θα επιφέρουν τη μέγιστη υποβάθμιση των υπηρεσιών μας και τη μεγαλύτερη φορολόγηση των πολιτών;
Είναι τιμή μας που ένα κόμμα όπως είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που είναι δίπλα στα προβλήματα και τις ανάγκες και των πυροσβεστών και όλων των εργαζόμενων και του λαού, αναγνωρίζει την αγωνιστική δράση του ψηφοδελτίου μας και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά μας.
Πάει πολύ όμως, να συκοφαντούν την Ε.Α.Κ.Π. και να της προσδίδουν κομματικό προσανατολισμό τα μέλη του απερχόμενου προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου, όταν ο ίδιος ο μέχρι πρότινος Γενικός τους Γραμματέας ως κομματικό στέλεχος ( Υπεύθυνος Τομεάρχης Μισθωτών ) του νυν κυβερνώντος κόμματος ήταν υποψήφιος το 2018 για πρόεδρος της ΝΟΔΕ                                          ( βλέπε Νέα Δημοκρατία ) στην Πρέβεζα, ποζάροντας μάλιστα με τη στολή υπηρεσίας σε προεκλογικές φωτογραφίες του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Και από αυτό το γεγονός αποκαλύπτεται η συνολική στάση του προεδρείου του σωματείου, απέναντι στα εργασιακά μας δικαιώματα. Δεν θα ήταν δυνατόν άλλωστε, ένα κομματικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος όπως είναι ο απερχόμενος Γενικός του Γραμματέας, να μην επιχειρήσει να περάσει την πολιτική της κυβέρνησης και στο χώρο του Π.Σ., προκειμένου να φορτώνονται τα βάρη στις πλάτες των πυροσβεστών, για να χαρίζονται και άλλα δισεκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
Για τα νέα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες εκτοξεύονται κατά της Ε.Α.Κ.Π. στην ανακοίνωση του προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου, σχετικά με όσα αναφέρουν « περί πλαστογραφίας » σε αίτηση εγγραφής συναδέλφου στο σωματείο, θα πραγματοποιηθούν από την Ε.Α.Κ.Π. όλες οι ενέργειες που απαιτούνται, εναντίον αυτών, που έτσι απλά και χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, θίγουν υπολήψεις συναδέλφων.
Δηλώνουμε για ακόμα μια φορά, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα να ψεύδεται και να συκοφαντεί ασύστολα εναντίον μας, με γκαιμπελίστικες μεθόδους και τακτικές.
  Οι μάσκες των συμβιβασμένων και ξεπουλημένων συνδικαλιστών, έχουν πέσει προ πολλού. Οι συγκεκριμένοι « δήθεν συνδικαλιστές » δεν έχουν καμία θέση στα σωματεία.
Οι περισσότεροι πυροσβέστες στην Ήπειρο, έχουν αποκτήσει εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια.
Γνωρίζουν από πρώτο χέρι, ότι η Ε.Α.Κ.Π. είναι η μοναδική συνδικαλιστική δύναμη που δεν συμβιβάζεται, αντιστέκεται και διεκδικεί.
Έχουν καταλάβει « πόσο πολύ ενδιαφέροντα ι» οι συγκεκριμένοι « συνδικαλιστές » του απερχόμενου προεδρείου, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην υπηρεσία μας.
Θα πρέπει να δώσουν άμεσα και την κατάλληλη απάντηση, απέναντι στην επιχείρηση εκφυλισμού, απαξίωσης και διάλυσης της δημοκρατικής λειτουργίας του σωματείου μας.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩN
Σημείωση: Η ανακοίνωση του απερχόμενου προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας, για να μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, διαβάζοντας τα γραφόμενά τους, την κατάντια των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού και στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]