Επίσκεψη Όλγας Γεροβασίλη στο Νοσοκομείο Άρτας

Το Νοσοκομείο της Άρτας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μ. Τρίτης η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κ. Γεροβασίλη συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων και επισκέφθηκε το χώρο ο οποίος ετοιμάζεται ως μονάδα υποστήριξης περιστατικών κορωνοϊού, αρνητικής πίεσης.
Μετά την επίσκεψη, η βουλευτής Άρτας παραχώρησε συνέντευξη στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ART TV, κατά την οποία τόνισε:
 Η πανδημία ανέδειξε τη μεγάλη αναγκαιότητα ενός ισχυρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας, επισημαίνοντας ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, οι καθαρίστριες, όλο το προσωπικό κάνουν το καθήκον τους και τους ευχαριστούμε, τους χειροκροτούμε γι’ αυτό. Όμως, η κυβέρνηση οφείλει να επιτρέψει να ακουστεί η φωνή τους, την οποία δυστυχώς η προπαγανδιστική λογική των κυβερνώντων και η προσπάθεια να δείξουν ότι όλα είναι εντάξει δεν το επιτρέπει. Μια φωνή που μιλάει για σημαντικότατες ελλείψεις στη στελέχωση, στις υποδομές, ακόμη και στα μέσα ατομικής προστασίας.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη ύπαρξης δομών μόνιμης ενίσχυσης του ΕΣΥ και του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, με μόνιμο προσωπικό και όχι με επικουρικούς γιατρούς, που είναι μία θέση επισφαλής και προσωρινή. Όπως, είπε χαρακτηριστικά, η πρότασή μας για μονιμοποίηση των σημερινών υπηρετούντων επικουρικών γιατρών θα ήταν μια κίνηση συμβολική αλλά και ουσιαστική, που θα υποδήλωνε ότι η θέληση της Πολιτείας για ισχυροποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας δεν είναι παροδική, λόγω των περιστάσεων, αλλά πραγματική. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να το πράξει.
Η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι ευτυχώς στην περιοχή της Άρτας η πανδημία εμφανίστηκε σε ήπια έκταση μέχρι τώρα, παρά ταύτα πρέπει να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το προσεχές Φθινόπωρο. Προσθέτοντας ότι είναι χαρακτηριστικό ότι το Νοσοκομείο Άρτας, ενώ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τυχόν περιστατικά, με τη δημιουργία ειδικής πτέρυγας και θαλάμου αρνητικής πίεσης, δεν έχει λάβει ούτε ένα επιπλέον ευρώ στον προϋπολογισμό του, γεγονός που δείχνει ότι ναι μεν οι κυβερνώντες μιλούν για στήριξη του Συστήματος Δημόσιας Υγείας αλλά, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν έχει φανεί στην πράξη κάτι τέτοιο.
Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θέλει να φανταστεί καν τι θα συνέβαινε εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω μνημονίων, δεν επέλεγε να στηρίξει και να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ, προσλαμβάνοντας σχεδόν 20.000 υγειονομικό προσωπικό, τι θα συνέβαινε εάν είχε αφεθεί το σύστημα όπως το βρήκε.
Μιλώντας για το οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι σήμερα διανύουμε μια υγειονομική κρίση η οποία, όμως, μετατρέπεται σε κοινωνική και οικονομική. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει γενναία μέτρα, να ρίξει «ζεστό χρήμα», όπως είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προλάβει την οικονομική ερήμωση και να μην επιτρέψει να μπει η χώρα στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και των μνημονίων. Η λογική του «βλέπουμε και κάνουμε», που ακολουθεί, στηρίζοντας την οικονομία με το σταγονόμετρο, είναι βέβαιο ότι, αν συνεχιστεί, θα πλήξει οικονομία, επιχειρήσεις, εργαζόμενους, κοινωνία. Άλλωστε όλα αυτά είναι πρόσφατα στη μνήμη μας, από την εποχή των μνημονίων, των λουκέτων, της ανεργίας.
Όπως δήλωσε η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, που πρέπει να παρθούν τολμηρές αποφάσεις που θα ορίσουν το μέλλον μας. Μόνο κακό προξενεί η πολιτική της φίμωσης κάθε φωνής που χαλάει το αφήγημα της «επιτυχίας» διαχείρισης της κρίσης και της φιλοτέχνησης του προφίλ αποτελεσματικού πρωθυπουργού. Ας αφήσουν στην άκρη την επικοινωνιακή πολιτική και ας αφουγκραστούν την αγωνία των ανθρώπων που συρρικνώνεται το εισόδημά τους, χάνουν τη δουλειά τους, όσων δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]