ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ο Δήμος Ιωαννιτών απαντά στην «Ενότητα Πολιτών»


Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» επιδίδεται σε ένα μπαράζ ανακοινώσεων και επιθέσεων προς την Δημοτική Αρχή. Και θα ήταν, ως ένα βαθμό κατανοητές οι εμμονές της, αν δεν είχε διατελέσει ούτε μία μέρα στη διοίκηση του Δήμου και δεν γνώριζε τον τρόπο λειτουργίας του.
Όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η «Ενότητα Πολιτών» και διοίκησε και γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας.
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα αποτελούσε μία από τις κεντρικές προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεσή της είχε παρουσιάσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ως εκ τούτου τα περί επικοινωνιακής τακτικής δεν αφορούν την Δημοτική Αρχή. Η «Ενότητα Πολιτών» ας μην κρίνει από τα δικά της πεπραγμένα και την εποχή που παρουσίαζε κατά συρροή μακέτες.
Οι παρατάξεις και οι φορείς, έχουν τον χρόνο να μελετήσουν την πρόταση για την ανάπλαση του Πάρκου και να καταθέσουν τις απόψεις, τις ιδέες και τις παρατηρήσεις τους. Πολύ δε περισσότερο η παράταξη του κ. Μπέγκα, που ως προηγούμενη δημοτική αρχή είχε επεξεργαστεί το θέμα και είχε έτοιμο σχέδιο ανάπλασης, όπως δήλωνε προ των εκλογών.

Η Δημοτική Αρχή σημειώνει πως αν κριθεί ότι ο χρόνος δεν επαρκεί μπορεί να δοθεί παράταση. Σε κάθε περίπτωση όμως η δημόσια διαβούλευση θα έχει ημερομηνία ολοκλήρωσης και δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον. Έγινε δε σαφές ότι η ημερομηνία της 30ης Απριλίου αφορά αποκλειστικά στην κατάθεση προτάσεων καθώς θα ακολουθήσει συζήτηση στα αρμόδια όργανα και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε ότι αφορά τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής η Δημοτική Αρχή διευκρινίζει:
- Αποτελεί πρόκληση να μιλά για σκανδαλώδεις αποφάσεις η «Ενότητα Πολιτών»  και να αναφέρεται στον διαγωνισμό για την ανάθεση λαμπτήρων όταν το μοναδικό σκάνδαλο ήταν ότι επί μακρόν ως δημοτική αρχή είχε αφήσει τον Δήμο στο σκοτάδι. Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι το πρωτογενές αίτημα για την προμήθεια λαμπτήρων είχε κατατεθεί στις 2 Απριλίου 2019, η τελική έγκριση δόθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2019 και η σύμβαση υπογράφηκε από την σημερινή δημοτική αρχή στις 15 Νοεμβρίου 2019. Όλους αυτούς τους μήνες μεγάλα τμήματα της πόλης και των Κοινοτήτων βρισκόταν κυριολεκτικά στο σκοτάδι.
Η Δημοτική Αρχή, με την μέθοδο που επέλεξε, διασφαλίζει τον πλήρη φωτισμό στην πόλη άμεσα και γρήγορα. Κι αυτό είναι που ενδιαφέρει τους πολίτες. Να έχουν την στοιχειώδη υπηρεσία για την οποία άλλωστε πληρώνουν, την ανταποδοτική υπηρεσία που οφείλει ο Δήμος στους πολίτες.
Οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου, απαλλαγμένοι από την υποχρέωση αντικατάστασης καμένων λαμπτήρων, θα έχουν την δυνατότητα συντήρησης ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και φωτισμού σε όλα τα δημοτικά κτίρια, σχολεία και κοινόχρηστους χώρους.
Η ιδιωτικοποίηση, που επικαλείται η «Ενότητα Πολιτών» απευθύνεται σε συγκεκριμένο πολιτικό ακροατήριο και προφανώς έχει τους λόγους της για να το κάνει.
- Η οδός Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, είναι ο δρόμος πρόσβασης στον Ιερό Ναό του Αγίου Παισίου. Πρόκειται για αίτημα που έχει κατατεθεί και από την Μητρόπολη Ιωαννίνων. Η ολοκλήρωση της παρέμβασης πρέπει να γίνει πριν την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη για τα θυρανοίξια, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, και ο τρόπος που επιλέχθηκε για την κατασκευή του είναι ο μοναδικός που διασφαλίζει και την ολοκλήρωση μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό περιθώριο.
- Όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις διαφόρων προμηθειών, στις οποίες αναφέρεται η «Ενότητα Πολιτών» αυτές αφορούν σε αναλώσιμα για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Έχει όμως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να διατυπώνεται μία τέτοια μομφή από μία παράταξη που δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα από απευθείας αναθέσεις.
Η Δημοτική Αρχή, συνεπής με τις αρχές της, εργάζεται με σκοπό την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και την επίλυση ζητημάτων που χρονίζουν.
Αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη. Η στείρα αντιπολίτευση που κάνει από τον Σεπτέμβριο η «Ενότητα Πολιτών» δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Ούτε στην πόλη, ούτε στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]