Ιωάννινα-ΟΚΠΑΠΑ :Μέριμνα για τους άστεγους..

Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου έγιναν τρεις νέες εισαγωγές αστέγων στο Υπνωτήριο Αστέγων του Οργανισμού Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.».
Για να πραγματοποιηθούν οι εισαγωγές αυτές έγιναν πολλές προσπάθειες με την συνεργασία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» μαζί με τις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ιωαννιτών, το Πανεπιστημιακό Νοσοκο
μείο Δουρούτης, το Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, του ΕΚΑΒ, της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και της Εισαγγελίας Ιωαννίνων. Τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Δύο από τους τρείς άστεγους που έγινε δυνατή η εισαγωγή τους, μετά από πολλές προσπάθειες όλων των αναφερόμενων φορέων, αποχώρησαν οικιοθελώς δηλώνοντας ότι είναι αδύνατον να παραμείνουν σε κλειστό χώρο, παρ’ όλες τις συστάσεις του προσωπικού του Υπνωτηρίου Αστέγων. Για την αποχώρησή τους ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.
Η ομάδα δρόμου του Υπνωτηρίου Αστέγων βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους της πόλης ελέγχοντας για την παρουσία άλλων αστέγων.
Το πρόβλημα των αστέγων είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα όπου η αντιμετώπισή του χρειάζεται την διαμόρφωση μιας σύνθετης κοινωνικής πολιτικής από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]