ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Στην ακριτική Πωγωνιανή ...το "Χριστός Ανέστη" εψάλη στον αύλειο χώρο της εκκλησιάς [βίντεο]

Στον Ιερό Ναό  Αγίου Νικολάου στην ακριτική Πωγωνιανή ,το Χριστός Ανέστη  το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου  εψάλη από τον ιερέα στον εξωτερικό χώρο της γραφικής εκκλησιάς  που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού .
Ο παπά Φάνης   ξεκίνησε την Αναστάσιμη Λειτουργία στις 22.00 και λίγα λεπτά  αργότερα βγήκε στον αύλειο χώρο    για να ψάλλει το Χριστός Ανέστη   ενώ στη συνέχεια η Λειτουργία συνεχίστηκε στο εσωτερικό του Ναού κεκλεισμένων των   θυρών  ,όπως γινόταν  άλλωστε όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα βάσει των περιοριστικών μέτρων.
Τα χωριά της Ηπείρου και ιδιαίτερα τα ακριτικά ,φέτος δεν γέμισαν από κόσμο αφού   όσοι μένουν μακριά από αυτά δεν μπόρεσαν να τα επισκεφθούν και έτσι οι λιγοστοί κάτοικοι στην πλειοψηφία τους  ηλικιωμένοι αυτό το Πάσχα  το περνούν   μόνοι χωρίς τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους   που  κάθε χρόνο λαχταρούν να   τα υποδεχθούν στα σπίτια τους .
Οι διαφορετικές όμως συνθήκες  όσο δυσάρεστες και αν είναι αυτό επέβαλλαν ...
Η πρωτοβουλία   του ιερέα του χωριού να ψάλλει   το βράδυ της Ανάστασης για λίγα λεπτά  το Χριστός Ανέστη  στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας     κατάφερε ωστόσο  να "σπάσει" τη  φετινή  πασχαλινή  ερημιά    και να στείλει στους μόνιμους κατοίκους  ένα  χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα  ,χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία αφού κανένας πιστός δεν παραβρέθηκε .
Δείτε στην Αναστάσιμη Λειτουργία όπως μεταδόθηκε Live από το epirus-tv-news ,το Χριστός Ανέστη στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην ακριτική Πωγωνιανή .[από το 6:15 και μετά]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]