ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα- Μιχ.Ψήνας:"Ταφόπλακα "ο κορωνοϊός για τον κλάδο των ταξί Να αρθούν οι περιορισμοί"

Από την ερχόμενη Δευτέρα   όπως είναι ήδη γνωστό μπαίνουμε σταδιακά σε ένα νέο τοπίο καθημερινότητας σε πολλούς τομείς και ένας από αυτούς είναι και ο τομέας των συγκοινωνιών .
Ειδικότερα για τις νέες συνθήκες που θα κληθούν να εργαστούν οι  οδηγοί και οι ιδιοκτήτες ταξί μίλησε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ ο  Πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών και οδηγών ταξί Ιωαννίνων κ.Μιχάλης Ψήνας.
Παρόλο που δεν έχουν  έχουν γίνει ιδιαίτερες ανακοινώσεις  για τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο πέραν της διατήρησης της υποχρέωσης  που έχουν οι οδηγοί ταξί  να μεταφέρουν έναν πελάτη ή συνολικά  μέχρι δύο άτομα αν κάποιος πελάτης χρήζει ιατρικής συνοδείας  , υπάρχουν ωστόσο  οι πρώτες αντιδράσεις από την Ομοσπονδία .
Όπως είπε ο κ.Ψήνας μέχρι τώρα η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού πήγε πολύ καλά ,υπάρχει ωστόσο ο φόβος ότι μετά την εν λόγω  επιδημία που έχει "χτυπήσει" και τη χώρα μας θα είναι αισθητή η ύπαρξη ενός διαρκούς οικονομικού ιού....
Χθες το βράδυ  πραγματοποιήθηκε  τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο ,όπως σημείωσε ο κ.Ψήνας  για τη σύνταξη ενός κειμένου με τα αιτήματα και τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο με το Προεδρείο να τα  μεταφέρει  σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών.
Όπως  γνωστοποίησε μάλιστα   θα υπάρξει σύσκεψη για την άρση του περιοριστικού μέτρου του αριθμού των επιβαινόντων .
"Έίναι  αδιανότητο από τις 4 του Μάη  που ανακοινώθηκαν τα καινούργια περιοριστικά μέτρα ένα ΙΧ να μεταφέρει δύο άτομα και μαζί με τον οδηγό τρία.Είναι αδιανόητο να κόβονται τα sms και οι δηλώσεις  μετακίνησης από Δευτέρα και να  απομακρύνεται ο κόσμος  από το ταξί.Επίσης είναι αδιανόητο να μη μπορεί σήμερα το ταξί να μεταφέρει μια οικογένεια.Να διαμελίζουμε την οικογένεια ,να την υποχρεώνουμε να χρησιμοποιήσει 2 η και 3 ταξί σε αυτή την οικονομική δυσχέρεια .Καταλαβαίνετε ότι και εμείς διώχνουμε τον κόσμο γιατί φυσικά πολύ κόσμος δεν θα μας χρησιμοποιήσει .Ο κορωνοϊός δυστυχώς ήταν η "ταφόπλακα" για εμάς.Ο κλάδος πλήττεται 10 χρόνια από την οικονομική κρίση και ήρθε και η "ταφόπλακα" αυτή και μας έφερε σε μια πάρα πολύ δυσχερή κατάσταση ,καθώς το ταξί είναι ένα εξειδικευμένο μέσο μεταφοράς "σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ψήνας .
Οι πληροφορίες της Ομοσπονδίας ,όπως γνωστοποίησε, είναι θετικές καθώς αναμένεται υπουργική απόφαση για την άρση του περιοριστικού μέτρου του αριθμού των επιβαινόντων  στα ταξί.
Οι  ταξιτζήδες,όπως είπε ,ζητούν τη μεταφορά ακόμη και τεσσάρων ατόμων υπενθυμίζοντας πως η  υποχρεωτική χρήση μάσκας από την ερχόμενη Δευτέρα απομακρύνει και τον κίνδυνο μεταδοτικότητας του ιού.
Εκτός όμως από τη ζήτημα περί μεταφοράς επιβατών υπάρχει και ένα ακόμη σύνολο αιτημάτων   των ταξιτζήδων προς την κυβέρνηση που αφορά το οικονομικό ζήτημα .
"Ζητάμε την παράταση και για τον Μάιο του επιδόματος των πληττόμενων δραστηριοτήτων ,ζητάμε επίσης να συνεχιστεί η έκπτωση στις ασφαλιστικές εισφορές του 25% όπως ισχύει για τους δύο προηγούμενους μήνες και βεβαίως τη μείωση φορολογικών συντελεστών [...]  ενώ απαιτούμε να καταργηθεί και το τέλος επιτηδεύματος  σημείωσε  χαρακτηριστικά ο κ.Ψήνας εκφράζοντας παράλληλα  την πεποίθηση πως ο κλάδος θα έχει κάποια θετικά αποτελέσματα   υπενθυμίζοντας συνάμα   ένα  ακόμη χρόνιο αίτημα του συγκεκριμένου κλάδου   που  είναι η  ένταξή του σε ένα πλαίσιο επιδότησης  για αντικατάσταση οχημάτων ώστε να δοθεί κίνητρο στους επαγγελματίες οδηγούς που απασχολούνται σε αυτόν τον κλάδο που είναι και ο μοναδικός ,όπως υπογράμμισε, που δεν έχει μπει ποτέ σε κάποιο πρόγραμμα στήριξης ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]