ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα:Τελικά είχαμε δίκιο και η δημοτική αρχή είχε άδικο!

Όταν συνταχθήκαμε με την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα μέτρα υπέρ των δημοτών, λόγω της πανδημίας, η Δημοτική Αρχή έσπευσε να απορρίψει το αίτημα και να πυροδοτήσει κατηγορίες για «λαϊκισμό». Το κάνει πολύ εύκολα αυτό, για να κρύψει τις τραγικές της αδυναμίες να σταθεί δίπλα στους δημότες και τις δημότισσες: Όποιος της κάνει κριτική είναι «λαϊκιστής».
Μετά όμως από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την οποία έχρισε αρμόδια για τις αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα, αποδεικνύεται αυτό που λέμε τόσο καιρό: Ότι η δημοτική αρχή Ιωαννίνων συνεχώς υπεκφεύγει και είναι βασιλικότερη του βασιλέως σε κυβερνητικές θέσεις.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι πιο πίσω ακόμα και από τα (πενιχρά) μέτρα της κυβέρνησης. Ενώ πρώτα μας κούνησε το δάχτυλο λέγοντας να περιμένουμε τις εισηγήσεις για να μη «συζητάμε στον αέρα», τώρα πρότεινε μέτρα που είναι λιγότερα και από ημίμετρα.
Επίσης, τα μέτρα φαίνεται ότι «φωτογραφίζουν» συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και όχι την πλειοψηφία των δημοτών. Αφορούν κυρίως επιχειρήσεις και πολύ λιγότερο τους εργαζόμενους.
Να γίνει άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα καθολικά μέτρα ελαφρύνσεων και όχι «ασπιρίνες» και παραπομπές στην κεντρική εξουσία, της οποίας το μακρύ χέρι γίνεται η Δημοτική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]